Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 10. 09:28

Flashmob az üldözött keresztényekért és a békéért

A budapesti Szent István-bazilika lépcsőjén december 13-án, vasárnap 13 órától a ferencesek szervezésében keresztény fiatalok gitáros énekléssel és flashmobbal emlékeznek meg napjaink vértanúiról, a hitük miatt üldözött keresztényekről, és felhívják a figyelmet a béke fontosságára. A béke üzenete ma különösen időszerű, hiszen, mint Ferenc pápa mondta: „ma több a vértanú, mint az egyház első évszázadaiban”.

A programra az ország minden részéből várják a templomi gitáros együttesek tagjait, hogy részt vegyenek a közös próbán és segítsék kialakítani a bazilika lépcsőjén felvételre kerülő élőképet. Egy nagy zenekart és kórust alkotva közösen elénekelik el az Alleluja, Ébredj ember c. dalt, amely itt meghallgatható: https://soundcloud.com/lorinc-csanady/boanergesz-egyuttes-ebredj-ember/s-Dmpaa.

A ferences rend életében kezdetektől kiemelkedő szerepet kapott a békéért való imádság, a békesség keresése. Szent Ferenc imájában olvashatjuk: „Uram, tégy a béke eszközévé, hogy szeretetet vigyek oda, ahol gyűlölet van.” A ferencesek ma is jelen vannak Szíriában, a Szentföldön és más, biztonsági szempontból kockázatos területeken. A rendtagok naponta tesznek gyakorlati lépéseket az elesettek felkarolásáért, a párbeszéd kialakításáért és a békesség megteremtéséért.

„E látványos, figyelemfelkeltő és tanúságtevő akcióval karácsony előtt szeretnénk hozzájárulni a békére való felhíváshoz – mondta Dobszay Benedek ferences tartományfőnök. – Hiszünk abban, hogy van ereje annak, ha több száz katolikus fiatal gitárral a kezében kiáll és a békességteremtés szándékával Jézusról énekel.”

Bővebb információ a facebookon a „gitáros flashmob a békéért”elnevezésű eseménynél, illetve a ferencesek.hu-n „Gitáros flashmob” cím alatt található.

Kövessen minket a Facebookon is!