Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 15. 13:52

Kétezer sportcsarnokba került idén magyar sportpadló

A hétvégén a kétezredik olyan sportpályát adja át a Graboplast, melyet a vállalat speciális padlóival burkoltak. Ezúttal egy román sportcsarnokba került a magyar vállalat kecskeméti gyárában készült 1200 négyzetméternyi sportparketta.

Vasárnap adja át újabb nemzetközi sportpadló beruházását a Graboplast a romániai Ploiestiben. A helyi Scoala Gimnasium Constantin Stere sportcsarnokát a győri vállalatnak a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA által is minősített Spring Air típusú sportparkettájával burkolták a helyi városfejlesztési program keretén belül. Az 1200 négyzetméteres, részben önkormányzati, részben állami és uniós forrásból megvalósuló sportpálya idén a kétezredik olyan beruházás, melyhez a Graboplast szállította a burkolatot. A vállalat által értékesített sportpadlók több mint 90 százaléka külföldi csarnokokba, sportlétesítményekbe kerül. Magyarországon idén többek között Budapesten, Debrecenben, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Mátészalkán, Mohácson, Székesfehérváron és Tompán adtak át Graboplast által burkolt sportpályát.

Az idén 110 éves Graboplast Győrben és Kecskeméten állítja elő speciális sportpadlóit. Győrben a PVC-alapú padlók, míg Kecskeméten a faparketták készülnek. A Kecskeméten gyártott sportparketták közül egyéves minősítési folyamat után idén tavasszal három termék is megkapta a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA minősítését, így az ilyen parkettával burkolt csarnokokban akár a legnagyobb világversenyeket is megrendezhetik. A minősítés megszerzése kulcsfontosságú volt a Graboplast sportparkettáinak további felfutása szempontjából, mivel ez a szervezet határozza meg a nemzetközi kosárlabda mérkőzések során kizárólagosan használható eszközök, közöttük az alkalmazható sportpadló típusát is.

A Graboplast a közelmúltban jelentette be, hogy közel egymilliárd forintos beruházás keretében 2016 nyarára 30 százalékkal bővíti alkalmazottainak számát kecskeméti parkettagyárában. A kecskeméti mellett a vállalat jelenleg számos további fejlesztést is folytat, melyekhez egy nyáron született megállapodás alapján a magyar kormány egyedi kormánydöntés (EKD) keretében 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást is nyújt. A támogatás célja a vállalat exportpiacainak fejlesztése. 2017 végéig ezzel a támogatással együtt összesen 8,7 milliárd forintos beruházással legalább 120 új munkahelyet hoz létre a Graboplast. A beruházási program legnagyobb eleme a Tatabányán hamarosan átadásra kerülő, 6,2 milliárd forintból megvalósuló új gyár.

Kövessen minket a Facebookon is!