Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 15. 14:32

Ismét lesz Élő Betlehem és főtéri étkezés a szegényeknek

Képgaléria
Ismét lesz Élő Betlehem és főtéri étkezés a szegényeknek
Újra élő betlehem díszíti Kecskemét város főterét. A hangulatos látványosság a belvárosában a Szent Miklós templom melletti Romkertben lesz felállítva immáron 9. alkalommal. – mondta el Molnár Zoltán szervező, a Wojtyla Ház intézményvezetője. A helyszín stílusosan a Szent Miklós templom melleti Romkert ad otthont. Eredetileg ferences templom volt és az első betlehemet is maga szent Ferenc a ferences rend alapítója építette, az olaszországi Greccióban 1223-ban, hogy a látogatókat minél inkább a karácsony eredeti ünnepére hangolja.

A Wojtyla Barátság Központ karöltve a Porta Egyesülettel és a Szenteste Alapítvánnyal évek óta megrendezi a főtéri forgatag közepette ezt a kis szigetet, ahol élő szereplőkkel és élő állatokkal jeleníti meg a betlehemi istálló meghittségét. A jászolban birkák, lovak, szamarak, kecskék fogják vigyázni a kis Jézus álmát. A főtéri élő betlehem az idén december 16 és 18 között várja a látogatóit. Hasonlóan az elmúlt évekhez idén is a helyi iskolák, óvodák csoportjai adják elő karácsonyi műsorukat a betlehem előtt. A nyitó programon, amelyet december 16-án 10.30 órától Mák Kornél Kecskemét város alpolgármestere, valamint Dr. Jeney Gábor kecskeméti Római Katolikus főplébánia plébánosa nyit meg a Ferenczy Ida óvoda Hosszú utcai óvodásai, valamint a Pálmácska óvoda nagycsoportosai kedveskednek a látogatóknak. Találkozhatunk a három nap során a Piarista Általános Iskola 5/ b osztályának karácsonyi műsorával, a Segítők Segítői Baráti Társaság zenés karácsonyi műsorával, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola diákjainak karácsonyi előadásával a Szent Imre Katolikus óvoda Őzike csoportjának karácsonyi műsorával Az Élő Betlehemet december 19-én 16:30-kor a Kodály Zoltán vegyeskar karácsonyi műsorával zárjuk. (részletek a plakáton). Csütörtökön délelőtt a S.O.S. gyerekfalu lakói is előadják betlehemi játékukat.

A főtéri szeretetvendégségről Farkas József, a Wojtyla Ház alapító igazgatója beszélt: Már 15 éve, hogy a főtéren 250-300 főt hívnak vendégségbe szenteste és karácsonykor. Idén is kiterjesztettük a kint lévőségünket december 24-től január 1-ig. Idén is, mint eddig a Wojtyla Barátság Központ, a Porta Egyesület, és a Szenteste Alapítvány vállalta fel ezt a feladatot, hogy a város szegényeit megvendégelik. Ez a kezdeményezés nagyon régre nyúlik vissza, hiszen valaha a Kecskeméten szolgálatot teljesített ferences rendi szerzetesek hívták meg a város szegényeit egy tál meleg ételre az ünnepi időszakokban. Az Ö kezdeményezésüket szeretnénk folytatni már évek óta. A 9 nap alatt városunk vezetőségei, képviselői is ellátogatnak, hogy köszöntsék a szegényeket. Illetve minden nap jelen lesz egy-egy atya, lelkész, akik az ebéd előtti lelki táplálékot adják útravalónak.

Farkasné Pásztor Jolán a Szenteste Alapítvány programjáról is beszélt a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. Az alapítvány már 25 éve látogat el a dunavecsei árvaház lakóihoz, és viszik el karácsonyi kívánságaikat szenteste. Állandó program a Szent Erzsébet kosár is, melyet vállalkozók adományoznak a Wojtyla Ház szegényei javára.

A programok megvalósításában nagy segítség Bárkányi Ernő a Szent Miklós templom igazgatója is.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház