Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 16. 13:29 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Kökény Attila csodát tett a Nagytemplomban

Kökény Attila csodát tett a Nagytemplomban
Minden pad megtelt, sokan pótszékeken ültek, akiknek pedig nem jutott hely, azok állva hallgatták hétfőn este a Nagytemplomban rendezett jótékonysági koncertet. Fantasztikus volt a hangulat, szinte minden műfaj kedvelői kaptak különleges zenei csemegét, Kökény Attilának azonban sikerült elérnie, hogy egy ilyen szakrális helyen zúgó tömeg tapsolja vissza fellépése után.

Gondolj rám! Ez volt a címe a koncertnek, amelynek művészei - kiváló zenészek és sztárénekesek - a szeretet szolgálatában vállalták a fellépést. Radics Sándor már hagyományosnak tekinthető rendezvényének bevételét ugyanis a Kecskeméti EGYMI és Gyermekotthon állami nevelt és a kollégiumban élő diákjainak támogatására fordítják.

Radics Sándor és zenekara nyitotta meg a rendezvényt, döbbenetes volt hallani, milyen jól szól az igazi cigány muzsika a Nagytemplom falai között. Ezután Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke mondott köszöntőt, aki arra figyelmeztette a közönséget, meg kell menteni az adventet. - A várakozás időszaka arra hív bennünket, hogy adjunk helyet az életünkben Krisztusnak – mondta Kozma Imre, aki elmesélte, hogy a Szentatya is arra kérte megkülönböztetett figyelemmel forduljunk az olyan gyerekek felé, akikért ezen az estén szólt a muzsika.

A gyerekek nevében Tóth Marianna, a Kecskeméti EGYMI és Gyermekotthon Juhar Utcai Tagintézményének vezetője mondott köszönetet a szervezőknek és a közönségnek. Elmondta, hogy koncert bevételéből állami nevelt és a kollégiumban élő diákjaik kapnak a támogatást. Megható része következett most a koncertnek, a Juhar Utcai Tagintézmény diákjai adtak kedves műsort, nagy tapssal köszönték meg a jelenlévők.

Ezután Inoka Márk trombitaművész varázsolta el a közönséget, aki épp most kapta meg az arany minősítést. Berki Géza hegedűművész után Fejős Jenő, ezüskoszorús nótaénekes ajándékozta meg műsorával a közönséget, majd egy magyarországi ősbemutatót hallhattunk. Radics Sándor cimbalmon játszotta el a Honfoglalás című film betétdalát. Ezután érkezett az est egyik sztárfellépője, a gyönyörű Radics Gigi, aki elhozta a kecskeméti közönségnek Vadonatúj érzés című dalát, de egy gyönyörű karácsonyi szerzeményt is bemutatott. Négy dal után elköszönt a Megasztár 6 győztese, hogy átadja helyét Kökény Attilának.

Ő saját számai mellett Máté Pétert is énekelt, és vagy százszor megköszönte, hogy itt lehet Kecskeméten, a közönség szívét azonban egyértelműen azzal nyerte meg, amikor kihívta maga mellé a támogatott intézmény egyik növendékét. A lány kezét fogva énekelte el Cserháti Zsuzsa slágerét: Kicsi, gyere velem rózsát szedni. Ettől kezdve a közönség szíve együtt dobbant Kökény Attiláéval. A következő számnál már az iskola egész csoportja ott volt mellette, hogy kórusként segítsék az „Azért vannak a jó barátok” című dalban. Egyértelműen ez volt a koncert csúcspontja. Kökény Attila ezzel az egyszerű gesztussal valószínűleg életre szóló élményt szerzett a gyerekeknek, a közönség pedig úgy érezhette, mintha egy kis karácsonyi csoda tanúja lehetne ezen az estén a Nagytemplomban.

Kövessen minket a Facebookon is!