Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 17. 08:36

A LEGSZÍVBEMARKOLÓBB KARÁCSONYI AJÁNDÉK 16 000 GYÓGYÍTHATATLAN GYERMEK SZÁMÁRA

Felépülhet végre a Pillangó Ház Romonyán! A napokban zöld utat kapott a közel 1 milliárd forint értékű, 2000 négyzetméter alapterületű gyermekhospice komplexum beruházásának elrajtolása a Velux Foundationtól! Ezzel a különleges karácsonyi ajándékkal reagált a Szemem Fénye Alapítvány projekt kezdetet sürgető kérésére a dán szervezet, amely hivatalosan is több mint 300 millió forintos nettó összeggel járul hozzá a két évig tartó építkezéshez!

A Pillangó Ház lesz az a hely az országban, ahol nemcsak szakképzett ápolást, mentesítést, de különböző terápiákat, élményeket is kaphatnak majd az érintett családok, sőt hála a nagy közösségi tereknek és a zöld parkosított környezetnek, sorstársakként egymást is támogathatják majd a betegséggel való megküzdésben.

\"\"A kis gyermekek részlege mellett a Pillangó Házban, ún. fiatal felnőttek szárnya és két szülői apartman is kialakításra kerül. Az utóbbi az életvégi ellátásban ápolásra szoruló gyermekek családjának nyújt majd a méltóság teli búcsúra alternatív lehetőséget.

Magyarországon mintegy 16 ezer családban gondoznak súlyosan beteg, gyógyíthatatlan gyermeket vagy fiatalt, így számukra nyújthat nagy segítséget a 14 ágyas gyermekhospice ház.

 

Mindeközben a Dóri Házban is zavartalanul folytatódik a gyerekek ellátása egészen a 2017. decemberig tartó időszak alatt is, amikor az új ház a tervek szerint fogadni tudja majd az első lakóit.

A jótékony célú beruházás megvalósításáról, lépéseiről december 23-án, 14 órától a pécsi Dóri Házban (7634 Pécs, Rácvárosi út 37.) sajtótájékoztató keretében tájékoztatja a médiát a Szemem Fénye Alapítvány, ahol bemutatásra kerül a Pillangó Ház makettje, valamint 3D-s felvételekben a látványterv is, és tervezik az ingatlan adásvételi szerződésének a megkötését is.

Kérjük, hogy részvételi szándékodat a [email protected] e-mail címen jelezd! 

Kövessen minket a Facebookon is!