Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 23. 08:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Megújult a kecskeméti piaccsarnok

Megújult a kecskeméti piaccsarnok
Rendhagyó sajtótájékoztatót tartottak kedden reggel a kecskeméti piacon. Ekkor számolt be Kun István, a Piac- és Vásárigazgatóság vezetője a közelmúltban történt felújításokról a média képviselőinek. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester félig hivatalosan volt jelen, ugyanis ekkor intézte kislányával a családi bevásárlást is.

Kun István egy mikulás virággal ajándékozta meg a polgármestert, és elmondta, hogy a munkálatok teljes költsége mintegy bruttó 50 millió forint volt. Majd bemutatta, milyen átalakítások történtek a közelmúltban a piacon.

A sajtótájékoztató helyszínén is szemügyre vehettük az új fotocellás ajtót, amit légfüggönnyel láttak el, hogy a hideg kint maradjon. A piaristák felőli üzletsorhoz új vízvezetékrendszert építettek, mérők felszerelésével. A piac délkeleti ablakait fényvédő fóliákkal láttak el, hogy a felkelő nap fénye ne zavarja az árusokat és a vásárlókat,

Jövőre már nem lesz olyan nagy meleg a kánikula idején a csarnokban, ugyanis négy nagy teljesítményű ventillátort szereltek fel. Emellett teljesen megújult a szabadtér felőli mosdó is. Korábban problémát jelentett, hogy a szél befújta az esőt, havat a szabadtéri piacra. Most ezt is huzatmentessé tették a magasabb tetőzet és a két kisebb tetőzet összekötésével, szélzárásával.

A vásárlók szinte semmit se vehettek észre abból, hogy novemberben megtörtént a piaccsarnok külső-belső festése, mázolása. A kivitelezők ugyanis végig úgy dolgoztak, hogy ne zavarják a piac működését.

Szemereyné Pataki Klaudia kosárral érkezett a piacra: itt intézte az ünnepek előtti bevásárlást.

- Nem csak a környezet szépül, de az árak is nagyon jók - mondta a polgármester, majd a kislányával feltérképezte a zsúfolásig megtelt piac kínálatát.

Kövessen minket a Facebookon is!