Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2015. december 28. 23:20

Ajándékcsomagot kaptak a hajléktalanszálló lakói

Képgaléria
Ajándékcsomagot kaptak a hajléktalanszálló lakói
Kecskemét – Egy-egy ajándékcsomaggal lepték meg a Matkói úti hajléktalanszálló átmeneti és szociális részlegének lakóit hétfő délután. A díszes tasakokba helyezett finomságokat a Kecskeméti Református Egyházközség gyülekezeti közössége küldte a nehéz sorban élő embereknek. Az ajándékokat a Magyar Kékkereszt Egyesület alkoholbeteg-mentő misszió kecskeméti utógondozó csoportjának önkéntesei osztották szét az oly gyakorta mély lelki nyomorúságban tengődő gondozottak között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Matkói úti hajléktalanellátó intézményben minden héten tartanak bibliaórát a Kecskeméti Kékkereszt Csoport önkéntesei. Ezúttal azonban nem „csak” lelki táplálékkal szolgáltak a rászorulók számára, hanem hat ládányi ajándékcsomagot is szétosztottak az év utolsó alkalmán.

Nemesvári József bevezető áhítatában kiemelte: Isten mindenkit szeret, legfeljebb nem veszünk tudomást erről a tényről. Amint fogalmazott: az Úr szeretete minden ember felé egyformán kiárad, függetlenül attól, hogy ki honnan jött, milyen múltat hagyott maga mögött, vagy éppen most mi szárad a lelkén. Isten azonban mást is adott nekünk: szabad akaratot. Eldönthetjük, hogy az Ő egyetlen Fiát, Jézus Krisztust követve haladunk az üdvösség felé, vagy magunk választotta úttalan utakon az Ő áldása nélkül fúj bennünket a szél ide-oda. Választhatunk például az italozó életmód, lustaság, lelki-szellemi igénytelenség, gyűlölet, irigység, féltékenység, önzés és mondjuk a jó cselekvése, a szeretet, békesség, türelem, hűség, szelídség, önmegtartóztatás között. A döntés a mi kezünkben van, de ne feledjük: egyszer – tetszik nekünk vagy sem, hisszük vagy sem – számon kéretik rajtunk mindaz, amire földi pályánk elején a Teremtőtől megbízást kaptunk. Miénk a döntés joga – de a felelősség is!

Az ajándékcsomagban egy missziói irat is lapult, melyen többek között e sorok álltak:

„A Fiú! A Fiú! Ki akarja a Fiút? Mert, íme, aki magának akarja a Fiút, az megkap vele együtt mindent. …Egyedül a Jézus Krisztusba vetetett hit a döntő tényező.”

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16)

„Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta.” (János 3,36)

Nemesvári József áhítata után Oskolás János kecskeméti költő mondta el Délidőben című versét.

Mindeközben a szociális részlegen Nagy János, a Kecskeméti Kékkereszt Csoport másik önkéntese, illetve Hodánics Tamás református lelkipásztor, a kékkeresztes közösség lelki vezetője osztotta az ajándékcsomagokat.

Hodánics Tamás áhítatának vezérgondolata az alábbi volt:

„Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lukács 2,14)

Kép és szöveg: Tódor Norbert

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház