Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 7. 21:02 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Bács-Kiskun megye több településén akadozik az áramszolgáltatás

Bács-Kiskun megye több településén akadozik az áramszolgáltatás
Áramellátási zavarokat okoz a havazás és a jegesedés Bács-Kiskun megye több településén, az EDF DÉMÁSZ szakemberei csütörtök hajnal óta megerősített létszámmal dolgoznak a hibák elhárításán - közölte az áramszolgáltató az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a cég egész szolgáltatási területén gondokat okoz az éjszaka kezdődött, erősödő havazás és jegesedés. A legtöbb üzemzavart Bács-Kiskun megyében kell elhárítania a hajnali 3 óra óta a megyei katasztrófavédelemmel együttműködve, megerősített létszámmal dolgozó szakembereknek, miután a többi között Kiskunfélegyháza, Izsák, Hajós, Orgovány, Soltvadkert és Kunfehértó térségében is több helyen fa dőlt a hálózatra, ami vezetékszakadást, oszloptörést okozott.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes, egyúttal abban kérték a lakosság segítségét, hogy aki ilyet tapasztal, az haladéktalanul jelentse be a szolgáltató ügyfélszolgálatán, a 06-40-822-282-as telefonszámon.

Kovács Andrea megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a tűzoltókat a megye egész területén hajnal óta több helyszínre riasztották a forgalmat akadályozó letört faágak, kidőlt fák, valamint vezetékre szakadt faágak eltávolításához. A káresemények felszámolása jelenleg is tart.

Az utak ugyanakkor járhatóak, a közútkezelő éjszakai munkavégzése nyomán és a jelenlegi szórás hatására a fő- és mellékutak vizesek, nedvesek, azokon a területeken, ahol most is havazik, havasak, latyakosak - tette hozzá.

(MTI)

FRISSÍTÉS:

Az esti órákra a fogyasztók többségénél helyreállítják az áramszolgáltatást az EDF DÉMÁSZ működési területén - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A szolgáltató tájékoztatása szerint csütörtökre virradóan az erősödő havazás, jegesedés és hótapadás fennakadást okozott a villamosenergia-ellátásban több mint 40, elsősorban Bács-Kiskun megyei településen. A hajnal 3 óra óta tartó helyreállítási munkát nehezítette, hogy a havas, jeges úton a járművek és a szerelők is nehezen tudták megközelíteni a hibahelyeket.

Egyidejűleg 120 szerelőcsapat 100 gépjárművel dolgozott, az üzemzavarok elhárítását erdészek, önkéntesek és partnerszerelők segítették. Mindezek eredményeként a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve a délutáni órákra a cég több mint 30 ezer ügyfelénél helyreállították az áramellátást.

A hibák teljes felszámolása még több órát vesz igénybe, ezért az EDF DÉMÁSZ munkatársai az éjszaka is dolgoznak - olvasható a közleményben, melyben arra kérik a fogyasztókat: akinél péntek délelőttig nem lesz áram, az jelezze ezt a cég éjjel-nappal elérhető telefonos (06-40-822-000) vagy online ügyfélszolgálatánál.

A társaság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hogy a legtöbb üzemzavart Bács-Kiskun megyében kell elhárítani, ahol fakidőlések okoztak vezetékszakadást, illetve oszloptörést. Jászszentlászlón, Orgoványon, Jakabszálláson, Bugacpusztaházán, Bugacon, Császártöltésen, Homokmégyen és Bócsán teljes egészében szünetelt az áramszolgáltatás, míg a térség több településén kisebb számban ugyancsak előfordult áramkimaradás.

(MTI)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!