Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 13. 08:03 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

A Bányai igazgatóhelyettesi posztját ajánlották fel Lukácsnak

A Bányai igazgatóhelyettesi posztját ajánlották fel Lukácsnak
Újabb információ látott napvilágot a napokban a Bányai-ügyben. Az intézményfenntartó, a Klik a téli szünet előtt értesítette az igazgatóhelyetteseket pályázati eredményükről. Ezzel párhuzamosan egy meglepő fordulat is történt, a gimnázium szülői munkaközösségének információi szerint a két vezetőhelyettesi poszt egyikét dr. Lukács Lajos volt igazgatónak ajánlották fel.

December 18-án, az utolsó tanítási napon értesítették a Bányai Júlia Gimnázium két korábbi, újra pályázó igazgatóhelyettesét beadványuk értékeléséről. Korsósné Jávorka Zsuzsanna a sikerről, Máthé Ildikó viszont pályázatának eredménytelenségéről szerzett tudomást. Az SZMK bányais szülőknek eljuttatott levele szerint ez azt jelentette volna, hogy idén január 4-től egyetlen vezetővel kezdett volna a gimnázium. Ekkor kellett ugyanis átvennie Korsósné Jávorka Zsuzsannának az intézményvezető-helyettesi megbízó levelét. Ugyanaznap, Korsósné megbízásának tervezett aláírása előtt nem sokkal

dr. Lukács Lajost is behívták a Klikhez, és felajánlották neki a másik intézményvezető-helyettesi pozíciót.

Állítólag mindketten méltatlannak tartották ezt a helyzetet, a körülményeket, ezért egyikük sem írta alá a megbízást. Ráadásul Lukács Lajosnak a mai napig versenyben van az igazgatói pályázata, amelyet ugyan nem támogatott a kecskeméti közgyűlés, de a végső szót a miniszter mondja majd ki.

Mivel azonban a szülői munkaközösség szerint a KLIK vezetése arra utalt, hogy ha senki nem vállalja a felajánlott posztot, akkor külsősöket hívnak meg az iskola vezetőhelyettesi státuszaiba, másnap ismét egyeztetett a pedagógus kar. Itt az a döntés született – mint a levélben áll, a gyerekek érdekét szem előtt tartva –, hogy Korsósné Jávorka Zsuzsanna mégis aláírja megbízását, ha ideiglenesen Máthé Ildikó is vállalja, hogy folytatja munkáját. Tisztázatlan és bizonytalan határidővel Máthé Ildikó is vállalta a feladatot.

Györgyiné dr. Koncz Judit, a Klik kecskeméti vezetője a szülői szervezet szerint beleegyezett ebbe a kompromisszumba, de ezzel párhuzamosan a sikertelenül, illetve csak ideiglenesen betöltött igazgató-helyettesi pozícióra megismétlik a pályázati eljárást.

Hétfői új információ, hogy Máthé Ildikó az állás újbóli pályáztatásának sikeres lezárulásáig, de legkésőbb július 31-éig láthatja el ideiglenesen a feladatot.

A szülői munkaközösség nemtetszésének adott hangot különböző fórumokon, azt kifogásolva, hogy szerintük a döntéshozók felelőssége, hogy a gimnázium ilyen bizonytalanságban él hosszú ideje. Pedig az év elején szaporodó feladatok – félév-váltás, órarend, érettségi, versenyek kiírása stb. – három stabil vezetőre lenne szükség.

Kövessen minket a Facebookon is!