Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 14. 23:32 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Kamaszok randalíroztak a szalagházban – bíróság elé állítják őket

Kamaszok randalíroztak a szalagházban – bíróság elé állítják őket
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített garázdaság miatt emelt vádat három fiatalkorúval szemben, egy tavaly februárban történt bűncselekmény ügyében. (Fotó: Google Earth)

A három 17 éves vádlott 2015. február 21-én az éjszakai órákban Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcai úgynevezett szalagházhoz ment, ahol egyikük ötlete alapján elhatározták, hogy bemennek a lépcsőházba.

Mivel az épület elektromos bejárati ajtaja zárva volt, a kaputelefont nyomkodva igyekeztek az ajtót kinyitni. Mivel ez nem járt eredménnyel, az épület ajtaját berúgták, a zárat így befeszítették, majd az épületbe bejutva mindannyian elégedettségüknek adtak hangot.

A vádlottak lifttel felmentek a hetedik emeletre, ahol több lakás ajtaján megpróbáltak benyitni, de mivel az ajtók zárva voltak, nem jutottak be a lakásokba. Ellenben az egyik lakó a zajra felébredt, a vádlottakat számon kérte, akik a helyszínről elsiettek.

A garázda társaság a lépcsőházi ajtó megrongálásával 17.765 forint kárt okozott a lakóközösségnek, mely nem térült meg.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség mindhárom fiatalkorút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Fiatal koruk ellenére ketten közülük már többször voltak büntetve. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!