Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2016. január 17. 10:39 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Hétfőn állítják bíróság elé a Kiskunhalason rendőrökre támadó migránsokat

Hétfőn állítják bíróság elé a Kiskunhalason rendőrökre támadó migránsokat
Kecskemét - Hétfőn állítják Kecskeméten bíróság elé azt a 14 migránst, akik péntek délután kövekkel támadtak magyar rendőrökre a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban - tudta meg a keol.hu

Mint korábban megírtuk, Internethasználat miatt három menekültügyi őrizetes férfi között dulakodásba forduló vita alakult ki a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában január 15-én 16 óra 55 perckor - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben. A fegyveres biztonsági őrség a rendőrökkel közösen szétválasztotta a verekedőket. Az őrizetesek összeverődött 20-25 fős csoportja ekkor kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat.

A rendőrség megnövelte a helyszínen tartózkodó rendőri erők létszámát, megakadályozta a fogva tartottak kitörését, a további rongálást, a hangadókat kiemelte. A helyszínen jelenleg minden fogva tartottra két rendőr jut. Az összetűzés során két rendőr megsérült.

A rendőrség beavatkozását követően a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban helyreállt a rend.

Hétfőn erős őrizettel Kecskemétre szállítják majd a bűncselekmény miatt őrizetbe vett 14 menekültet. A Kecskeméti Járási Ügyészség ugyanis példás gyorsasággal készítette el azt az előterjesztést, amelyben 30 napra szóló előzetes letartóztatásukat indítványozzák. 

A Kecskeméti Járásbíróságon hétfőn „futószalagon\", egyesével dönt majd a nyomozási bíró - vélhetően nem is egyet, hanem többet rendelnek majd ki az ügyben - arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék-e a gyanúsítottakat, vagy szabadlábon védekezhetnek. Utóbbira egyébként vélhetően semmi esély nem lesz...

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombati sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a kiskunhalasi menekülttáborban kirobbant verekedés után 180 rendőr kivezénylésével tudták helyreállítani a rendet.

A rendőrség videót tett közzé a kiskunhalasi támadásról.


(keol.hu)

 

Kövessen minket a Facebookon is!