Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. január 27. 22:06 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Csütörtökön tárgyalja a 44-es úti prostituáltat kivégző nyárlőrinci férfi ügyét az Ítélőtábla

Képgaléria
Csütörtökön tárgyalja a 44-es úti prostituáltat kivégző nyárlőrinci férfi ügyét az Ítélőtábla
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte tavaly tavasszal a Kecskeméti Törvényszék azt a nyárlőrinci férfit, aki a 44-es úton egy prostituáltat meggyilkolt, egy másikat pedig életveszélyesen megkéselt. Az ítélet szerint É. József legkorábban 35 év múlva, 69 éves korában szabadulhat feltételesen. Ezt az ügyet tárgyalja csütörtökön másodfokon a Szegedi Ítélőtábla.

Előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek 2015. április 7-én a Kecskeméti Törvényszék É. József (1979 - nyárlőrinci lakos) vádlottat, és ezért őt a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre, továbbá 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját a bíróság 35 évben állapította meg.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosításért, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabása, a vádlott enyhítésért, részben felmentéséért, védője az I. vádpontban felmentésért, a II. vádpontban határozott idejű szabadságvesztés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol csütörtökön tárgyalják.

A vádlott 2010 szeptemberében - pontosabban nem meghatározható napon - autóval közlekedett a 44-es úton Lakitelek és Nyárlőrinc között, amikor az egy buszmegállóban észrevette F. Viktória sértettet, aki az út mellett állva strichelt. A férfi és a nő megállapodott abban, hogy a sértett orálisan kielégíti a vádlottat, aki ezért 3.000 forintot fizet. A prostituált beszállt a férfi kocsijába, majd elmentek egy fenyőerdő közelébe, és az autóban sor került az orális szexre. Amiért a vádlott a megállapodásban szereplő összeget kifizette. Miután végeztek, a vádlott visszavitte a sértettet a buszmegállóhoz, majd távozott. 

Néhány nap múlva, 2010. október 2-án a férfi ismét a 44-es úton autózott és az örömlányt ugyanabban a buszmegállóban találta. Ismét megállapodtak abban, hogy 3 ezer forintét a sértett orálisan kielégíti őt, és elautóztak a fenyőerdő széléig. A szexuális aktus során azonban a prostituált sértő megjegyzést tett a vádlottra, mivel az aktus a férfi potenciazavara miatt nem jött létre. A vádlott ezért a sértettre támadt, dulakodás alakult ki közöttük, amit a gépkocsiból kikerülve tovább folytattak. 

A férfi ekkor már nagy erővel ütötte a nőt, aki a bántalmazás következtében a földre került. A vádlott ekkor egy gépkocsiemelővel tíznél több ütést mért a fekvő nő fejére. Amikor látta, hogy a sértett meghalt, a holttestet a közeli erdőbe húzta, hogy elrejtse, majd a nő altestét lemeztelenítette. Ezt követően a testet a sértett kabátjával és a helyszínen talált szemetes zsákokkal letakarta azért, hogy ne találják meg. 

A sértett a halálakor 10 hetes terhes volt. 

A második vádpont szerint T. Krisztina sértett 2012 augusztusának végétől a Kecskemét és Nyárlőrinc közötti 44-es számú főúton folytatott prostitúciós tevékenységet. A „kuncsaftok\" kocsijába beszállt, majd a földúton egy közeli félreeső helyre mentek, ahol autóban sor került a megállapodás szerinti szexuális aktusra. Ezt követően a sértettet a férfiak visszavitték a buszmegállóba. 

2012. augusztus 28-án délután É. József a 44-es úton haladt autójával, amikor felfigyelt a nőre, akinél megállt a kocsival, és megegyeztek abban, hogy 3 ezer forintért a sértett orálisan kielégíti őt. Ez egy félreeső helyen meg is történt, a vádlott visszavitte a sértettet a főútra, majd hazament Nyárlőrincre. 

Másnap 17 óra körül É. József ismét megállt a 44-es úton a sértettnél, akivel újból abban egyezett meg, hogy a nő 3 ezer forintért szexuális szolgáltatást nyújt neki. Ekkor a vádlott szándéka már az volt, hogy a szex után elveszi a sértett pénzét, mivel arra számított, hogy a nőnél a prostitúcióból származó nagyobb összeg lesz. A sértett beszállt a kocsiba, egy félreeső helyen a férfi kifizette a pénzt, és beszélgetni kezdett a nővel. A prostituált elmondta, hogy aznap már több „fuvarja\" is volt, és nemsokára érte fognak jönni. 

A vádlott nem csupán a sértett pénzét akarta elvenni, hanem arra is készült, hogy a nőt megöli a jobb oldali ülés alá tett konyhakéssel. Azért, hogy a bűncselekménynek ne maradjon tanúja. Amikor a szexuális aktus megkezdődött, a férfi az ülés alá nyúlt, majd többször is megszúrta a prostituáltat. A nő védekezni próbált, a vádlott azonban kirángatta a kocsiból, miközben azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni. A sértett rimánkodott, hogy ne bántsa...

Ezek után É. József bevonszolta az örömlányt a földút melletti akácosba, ott késsel ismét többször megszúrta, főként a nyakára irányozva a szúrásokat. 

A több sebből vérző nő úgy tett, mintha meghalt volna, ezért a vádlott - miután levágta a sértett nyakában lévő mobiltokot - otthagyta őt, és kocsival távozott a helyszínről. Magával vitte a nő táskáját, a benne lévő mintegy 18 ezer forinttal, és egy 2 ezer forintot érő mobiltelefonnal. 

A sértett egy ideig a földön fekve várt, majd miután meggyőződött arról, hogy a vádlott valóban elhajtott, egy közeli tanyára ment segítséget kérni. A halálos eredmény elmaradása nem a vádlott szándékán, hanem a sértett védekezésén, illetve a szerencsén múlott - áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!