Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. január 27. 22:24 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Pályaorientációs szakmai fórumot rendeztek a Hírös Agórában

Képgaléria
Pályaorientációs szakmai fórumot rendeztek a Hírös Agórában
Kecskemét - Dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője volt a fővédnök és ő is mondta a köszöntőt azon a középiskolásoknak szervezett „Pályaorientációs szakmai fórumon\", amit szerdán délután tartottak a Hírös Agórában.

Első alkalommal rendezett közösen középiskolások számára pályaorientációs szakmai fórumot a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft, valamint a Kecskeméti Szakképzési Centrum. 

Megnyitót Hajagos Kiss Margit, a BKM Pedagógiai Szakszolgálat, pályaválasztási tanácsadója mondott majd Dr. Salacz László köszöntötte a megjelenteket. Egy Kölcsey idézettel kezdte: „Minden pálya dicső, ha belőle hazádra fény derül...\"

A pályaválasztás, a felsőoktatásban való részvétel döntő jelentőségű egy fiatal életében. Mindemellett egy olyan döntés kapujában álltok a szüleitekkel, amely meghatározza a közeljövőnket is - mondta. Hozzátette: gyakorló szülőként tapasztalja, hogy már az általános iskola kiválasztása sem könnyű: bonyolult, összetett kérdés. Ez pedig csak fokozódik a későbbiekben, a középiskola, majd a megfelelő szakma, egyetem megválasztásánál. 

Ebben segítettek a fórum meglehetősen gyér számú résztvevőjének az előadók. Ez volt a program:

1. A Továbbtanulási lehetőségek a magyar felsőoktatási rendszerben. Előadó: Huszka Klára- BKM Pedagógiai Szakszolgálat, pályaválasztási tanácsadó         

2. Hogyan tovább? - Továbbtanulási lehetőségek az Európai Unióban. Előadó: Cserkúti Ágnes (Euroguidance Magyarország, információs tanácsadó)

3. Továbbtanulás Németországban - Bemutatkozik a Hageni Távegyetem. Előadó: Stefán Krisztina, hallgatói referens

4. A humánszolgáltatások bemutatása. Álláskeresési technikák, önéletrajz és motivációs levél írása. Előadó: Béda Olga (BKM Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci Osztály szolgáltatási referense)

5. A biztonságos külföldi munkavállalás első lépései. Előadó:Molnárné Hegyi Eszter (BKM Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály, EURES- tanácsadó)

6. Végzés után. Tanulási lehetőségek a Kecskeméti Szakképzési Centrumban. Előadó: Pető István szak- és felnőttképzési referens. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!