Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. január 27. 22:41 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Kitüntették a lavinabalesetben elhunyt kecskeméti idegenlégióst

Kitüntették a lavinabalesetben elhunyt kecskeméti idegenlégióst
Posztumusz kitüntették a 23 éves kecskeméti Hetényi Dávidot, a francia Alpokban lavinabalesetet szenvedett magyar legionáriust.

Öt bajtársával együtt posztumusz kitüntették azt a magyar legionáriust, aki a francia Alpokban történt múlt heti lavinabalesetet követően hétfőn halt bele sérüléseibe - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A napilap a francia hadsereg Facebook-oldalára hivatkozva azt írta: kedd délelőtt Marseille közelében, a St. Christolban lévő bázison katonai tiszteletadással emlékeztek elhunyt bajtársaikra a 2. idegenlégiós ezred katonái.

 

Az ezred 27. hegyi lövészdandárjának légiósai alpesi kiképzésen voltak az Alpokban, amikor január 18-án két tucat katonát elsodort egy lavina. Öt légiós a helyszínen életét vesztette. A 23 éves kecskeméti Hetényi Dávidot újra kellett éleszteni, amikor kiásták a több tonna hó alól. Helikopterrel a grenoble-i kórházba szállították, mesterséges kómában tartották, de hétfőn elhunyt.

Jean-Pierre Bosser tábornok, a francia hadsereg általános vezérkari főnöke Hetényi Dávid tizedest és öt bajtársát posztumusz Bronzcsillaggal tüntette ki - írta a Magyar Nemzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Belehalt sérüléseibe a francia Idegenlégió kecskeméti katonája

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!