Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2016. január 28. 21:28 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Vasvillával, és lapáttal kínozták a kutyát Homokmégyen

Vasvillával, és lapáttal kínozták a kutyát Homokmégyen
Kecskemét - Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 17 éves szegedi fiatalember és 19 éves társa ellen a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlottak még 2015. április 14-én Homokmégyen vasvillával nyakon szúrtak és lapáttal többször fejbe ütöttek egy kutyát. Az állatot a durva bántalmazás miatt el kellett altatni. (A fotó illusztráció)

A 17 éves fiatalember 2015. április 14-én 19 éves barátjának homokmégyi otthonában tartózkodott. Közösen italoztak, melynek hatására a délutáni órákban az idősebb vádlott kitalálta, hogy elpusztítja az élettársa tulajdonában lévő, 5 év körüli tacskókeverék kutyát.

A 19 éves férfi magához vett egy vasvillát, mellyel egyszer nyaktájékon szúrta az állatot. A kutya a szúrás miatt mozgásképtelen lett, de nem pusztult el. Ekkor a vádlottak elhatározták, hogy eltemetik az állatot, sírgödröt is ástak neki. Mivel az állat még élt, a 17 éves vádlott egyszer egy lapáttal fejbe ütötte. A kutya ezt is túlélte, ezért az idősebb állatkínzó a lapáttal még kétszer fejbe ütötte. Az ütések miatt az állat a fején és testszerte súlyos, vérzéses sérüléseket szenvedett.

Az indokolatlan és durva bántalmazás ellenére a kutya még ekkor sem pusztult el. Ekkor azonban megérkezett látogatóba a 19 éves vádlott egyik ismerőse, ami miatt a két fiatal abbahagyta a kutya bántalmazását. Az állat a sérüléseket nem élte volna túl, ezért a szükségtelen szenvedés elkerülése végett az ügyeletes állatorvos elaltatta.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást. Az ügyészség a büntetett előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés, míg büntetlen felnőtt bűntársával szemben felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság dönt majd. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület