Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. január 30. 19:39 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

A 2015-ös év a KESI szakosztályvezetőinek szemével

A 2015-ös év a KESI szakosztályvezetőinek szemével
A Kecskeméti Sportiskola vezetőedzői eredményekben gazdag 2015-ös évről számoltak be. Egy sikeres szezon összefoglalója következik tehetséges és ígéretes sportolónövedékek fényes eredményeivel.

Judo szakosztály vezetőedzője, Nagysolymosi Sándor:

Harcban az Európa Bajnokság magyar judo válogatottjába való kerülésért.

A junior korú Lőrinc Renáta két E.B-re is utazhat 2016-ban, amennyiben teljesíti a válogatási elvekben foglaltakat.

Az első két hazai válogatót már megnyerte. Következhetnek a nemzetközi megmérettetések.

A KESI judo edzői komoly feladatként tekintenek az amatőr sportolók rendszeres foglalkoztatására. Öt helyszínen tartunk edzéseket a KJC-vel és a Guri Judo SE-vel közösen. Régiós edzéseinket a Bóbisban tartjuk szerdánként.

2016-ban a válogatott kapuját döngethetik: Cseh Márk, Holló fivérek, Szabó Levente, Balog Veronika. Beállítottságunk jellemzője a szlogen:

„A judo több, mint sport\"

Vízilabda szakosztály vezetőedzője, Monostori Attila:

A vízilabda szakosztály 2015-ös évben megnyerte először a Beck Péter tornát (a legkisebbek számára tartanak Cegléden minden évben), ez most sikerült először. A 2002-s csapat a Budapest bajnokságban 4. helyen végzett. A korosztályos tehetséggondozókba rendszeresen meghívást kapnak a kecskeméti vízilabdások. Előkészítő csoportjainkban most már rendszeresen 70-80 gyerek jár, ami nagy előrelépés a korábbi időszakokhoz képest. Együttműködi megállapodást kötöttünk a KSI szakosztályával és edzőtovábbképzőket szerveztünk a szakmai munka fejlődése érdekében.

Atlétika szakosztály vezetőedzője, Adamik Zoltán:

A 2015-ös évben volt két olyan versenyzőnk is akik kétszeres Magyar Bajnokok lettek. Lesti Diána fedettpályán és szabadtéren is hármasugrásban ifjúsági korosztályban. Szűcs Szabina az újonc korosztályban fedettpályán és szabadtéren is bajnok lett többpróbában. Mindketten a Heraklész ugró-többpróba keret tagjai. Nemzetközi szinten is büszkék lehetünk, hiszen Lesti Diána hármasugrásban, Lór Anna 100 m gáton mutatkozott be az ifjúsági válogatottban. Kiszel Zsófi serdülő válogatott volt 300 m gátfutásban. Szűcs Szabina pedig a Varsói Nemzetközi Gyermekversenyt nyerte meg távolugrásban!

Nagyon sikeres évet zárhattunk.

Ökölvívás szakosztály vezetőedzője, Németh János:

2015 évre kitűzött terveink nagy része megvalósult, sikerült a nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelni.

László Szilárd által Vb III. hely, EB V. hely Podgorica Torna I. hely és a Legharcosabb díj, Olimpiai Reménységek Tornájának győzelmével büszkélkedhetünk.

Kalmár Beatrix Szilézia Kupa I. helyét, Golden Glove of Vojvodina torna III. helyét, Queens Cup III. helyét szerezte meg.

De rajtuk kívül még rengeteg tehetséges versenyzőnk van, a kisebb sikereket elérő versenyzőinken is látszik a fejlődés.

Minden Országos Bajnokságon dobogóra állhattunk.

Látszik a gyerekeken az összetartozás, hogy egy csapatként gondolkodnak a sportban és a magánéletben is. Igazi közösség formálódott.

Szeretnénk megmutatni, hogy az ökölvívás nem az erőszakról szól, hanem egy olyan sport ahol fontos a koncentráció, kondíció és az önfegyelem.

Büszke vagyok rá, hogy egyre több gyereknél a tanulmányi eredmény is javult mióta ezt a sportot űzi.

Fiú röplabda szakosztály vezetőedzője, Verebélyi Zsolt:

A KESI fiú röplabda szakosztály 4 edzővel 5 csoportban, (2 mini, 2 gyermek, és egy serdülő) kb. 60 játékossal tevékenykedik.

Sikeres szezont zártunk az elmúlt évben. Fő feladataink a korosztályos országos döntőkre való felkészülés, és az ottani minél eredményesebb szereplés. Nem volt még ilyen évadunk, hogy ennyi sportrendezvényre eljuttathattuk sportolóinkat. Büszkén jelenthetjük ki, hogy minden tornáról érmekkel tértünk haza, sokszor a legfényesebbel. A sok felkészülési mérkőzésnek köszönhetően a döntőkben meg is lett az eredménye:

Országos Kismini Kupa, : Gyöngyös II. hely

Országos Mini Kupa: Székesfehérvár I. hely

Országos Gyermek Bajnokság: Székesfehérvár III.hely

Országos Serdülő Bajnokság:Dunaújváros II.hely.

Lány röplabda szakosztály vezetőedzője, Szappanos Tibor:

Amire a legbüszkébbek vagyunk az elmúlt évben, hogy sportiskolás versenyzőkkel megnyertük a 2014/15-ös NB II-es bajnokságot, feljutottunk és az idén NB-I es bajnokságban szerepelünk. A sportágnak hagyományai vannak a városban és saját nevelésű játékosok alkotják a csapatokat. A jelenlegi csapat háromnegyed része a KESI-ben nevelkedett.

Kézilabda szakosztály vezetőedzője, Vazul Zsolt:

A Kecskeméti Sportiskola keretei között működő kézilabda szakosztályában több mint 200 gyermek (149 fiú, 61 leány) kézilabdázik az óvodás kortól a serdülő korosztályig bezáróan (5-17 évesek). Igazolt sportolóink 7 fiú és 5 leány csoportban, több helyszínen, heti rendszerességgel, egyre jobb feltétetek mellett végzik munkájukat. Egyre több versenyen és egyre jobb eredményekkel versenyeznek csapataink. Bázis iskolainkban előkészítő csoportok működnek, külön óvodai csoporttal is rendelkezünk. Szakembereink közül mind a 13 edző rendelkezik edzői - és pedagógusi végzettséggel is, ezzel is erősítve a sport nevelő hatását. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a minőségi képzésre, ami a 2014/2015-ös bajnoki évad eredményeiben is megmutatkozott, hiszen több csapatunk az országos elődöntőig menetelt, ami főleg azért jelentős eredmény, mert az utánpótlás szempontjából az ország egyik legnehezebb régiójában (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés) szerepelünk. Kisiskolás csapataink pedig többször nyertek a Szeged, Békés, Békéscsaba, Orosháza csapatai ellen, akik mindig az ország utánpótlás élvonalához tartoztak, tartoznak. Az eddigi legsikeresebb bajnoki évet zárták csapataink,például a leány serdülő csapat csak gólkülönbséggel maradt le az Országos Döntőről, vagy a 2005-ös fiú csapat 17 mérkőzésből 15-ször nyert és több kupát is elhódított.

Úszó szakosztály vezetőedzője, Poczó Elemér:

Mindenképpen előre lépésnek tartjuk, hogy sikerült kialakítani egy homogén rendszert az úszásoktatáson belül (azonos tudásúak azonos csoportban), azért, hogy a gyerekek minél  hamarabb tanuljanak meg úszni. Ezáltal sokkal több gyereket tudunk megmozgatni, és nem utolsó sorban a szülők pénztárcáját is kíméljük. 

A tervek között szerepel egy online regisztrációs felület az oktatásra való jelentkezésre, ami szintén megkönnyítené azok mindennapi életét, akik hozzánk járatják a gyermekeiket.

A versenyző csoportoknál a célunk egyrészt 2016-ban a létszámok növelése (ehhez kell a jól működő oktatás), másrészt, a pontszerző helyeken kívül érmek szerzése a nyári Delfin Országos Bajnokságon. Az elmúlt évben oktatóink több továbbképzésen is részt vettek, szakmailag fejlődtünk, jó úton haladunk.

Lány asztalitenisz szakosztály vezetőedzője, Kiss Dániel:

Szakosztályunk örül, hogy folyamatosan csökkenő támogatás ellenére is tudtuk növelni az eredményeket. Az elmúlt évben 10 játékosunk állhatott dobogóra különböző versenyszámokban a magyar bajnokságon. Legfiatalabb játékosainkat pedig sikerült bevonni közösségünkbe és megkedveltetni velük az asztaliteniszt.

Fiú asztalitenisz szakosztály vezetőedzője, Fodor Miklós:

„Sport az élet!\"

A 2015-ös évben is sikerült is az első osztályosokkal nagy létszámban megismertetni az asztaliteniszt. Nem az eredményeket tartottuk legfontosabb célunknak idén, hanem hogy rendszeres sportolásra szoktassuk a családokat és gyermekeiket, népszerűsítsük az asztalitenisz sportágat széles körben és közösséget formáljunk. Hiszen ha sokan vagyunk, akkor nem lehet elmenni mellettünk. 

Ezért is tartjuk kiemelkedőnek a KESI szerepét Kecskemét városában.

(Forrás: hiros-sport.hu)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!