Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 5. 14:10

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánlunk.

Ma első vasárnap van, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

Ma minden szentmise végén balázsáldás van templomunkban.

A Piarista Iskola szeretettel várja február 9-én, kedden 8 órától a következő tanévben első osztályt kezdő óvodás gyermekeket és szüleiket alsó tagozatos nyílt napjára. További információk az iskola honlapján olvashatók.

10 éves a Szent Mónika Imaközösség. Ebből az alkalomból a jövő keddi 16 órakor kezdődő alkalmat Kürtösi Krisztián atya, a közösség országos vezetője fogja tartani.

Február 9-én, kedden 17 órától a Házasság Hete alkalmából szervezett ökumenikus alkalom lesz a Református Újkollégium Dísztermében.

Február 10-én, szerdán 17 órakor Szeretetláng imaóra lesz templomunkban.

Február 10-én, jövő szerdán hamvazószerda lesz. Előtte kedden, az esti szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti leplet. Hamvazószerdán és jövő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz, péntekenként 17 órától pedig keresztutat végzünk. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak.  Hamvazószerdával elkezdődik a mindenki számára kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig, május 22.-éig tart. A nagyböjti lelki készület programja elvihető a kisasztalról

Február 14-én vasárnap a fél 11-es szentmisén lesz a házasok megáldása templomunkban a Házasság Hetéhez kapcsolódóan. A szentmisén a Kalocsa Kamarakórus fog énekelni. Szeretettel várunk mindenkit, aki egyházi házasságban él.

Február 14-én Szent Filoména tiszteletére szentmise és imaóra lesz 3 órakor a Barátok templomában.

Kérjük, az adóbevalláskor az első 1%-ot a Katolikus Egyház, a második 1%-ot a Hitoktatásra Alapítvány javára ajánlják fel.

 

 

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház