Farsangi mulatság a Kecskeméti Református Internátusban
Ízelítő a csütörtök esti menüből: póréhagyma krémleves, savanyú vetrece zsemle-gombóccal, tésztasaláta, görögsaláta, kaszinótojás, pongyolás virsli, fűszeres csirkemell, lasagne, spenótos palacsinta, kókusz kocka, mákos guba, hólabda, kókusz kocka...
A főzés végén azután közel 130 „éhes száj\" vállalkozott örömmel arra a nem mindennapi feladatra, mely szerint bizony maradéktalanul el kellett fogyasztaniuk a társaik főztjét.
Az ételeket 10 tagú „szigorú\" zsűri bírálta, amely megfelelő szakmai kompetenciája alapján döntötte el, hogy kinek a főztje nyeri el a legízletesebb, legpikánsabb, legesztétikusabb, legérdekesebb rangot. A vacsora vidám hangulata megteremtésében pedig nagy szerepe volt a Bella-banda zenekarnak, akik az est díszvendégei voltak.
Az internátusi vacsorán a tavaly bevezetett diákönkormányzati kezdeményezés okán mindenkinek jelmezben kellett megjelennie. Az ötletes maskarákat a vacsora után diák-zsűri értékelte, végül pedig táncház koronázta a farsangi mulatságot.
(keol.hu)