Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 6. 20:46 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Falusi disznóvágás Kisfáiban

Képgaléria
Falusi disznóvágás Kisfáiban
Kecskemét - Falusi disznóvágást rendeztek szombaton a kecskeméti 12-es számú egyéni választókörzet Kisfái városrészében. A Sipos László önkormányzati képviselő választókerületében tartott „halotti tor\" házigazdái a Kisfái Tanácsadó Testület és a Kisfáiért Közhasznú Egyesület voltak.

A télbúcsúztató, tavaszváró disznóvágáson minden együtt volt, amire egy ilyen tornál szükség van. A 140 kilogrammos „malac\", egy kiváló is rendkívül gyors böllér, kések, pörkölők, jó sok pálinka, bor, forralt bor és persze éhes emberek: ebből vagy 80-100 is. 

Szegény disznó megérezte, hogy eljött a végzetes nap: lapított szombaton kora reggel az utánfutón. Visítania sem maradt ideje, pillanatokon belül vége lett... Nem sokkal később már el is készült a hagymásvér.

Sipos László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő rendezvényeiről már sokadszor írtuk, hogy rendkívül jó a hangulat: ezúttal sem csalódtak a résztvevők. Közöttük volt dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere és Radics Kálmán, a kecskeméti Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is. A disznó halotti torán szomjas és éhes embert nehezen, sőt egyáltalán nem lehetett volna találni az étkezdében. 

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!