Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 7. 19:42 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Új gyülekezeti termet avatott a református gyülekezet Katonatelepen

Képgaléria
Új gyülekezeti termet avatott a református gyülekezet Katonatelepen
Ünnepélyesen átadták a református templom új gyülekezeti termét vasárnap délelőtt Katonatelepen. A nemzetiszínű szalagot Hörcsök Imre főgondnok vágta át.

A hálaadó istentiszteleten részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Falu György, a 15-ös számú választókerület (ide tartozik Katonatelep is) Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője és Hörcsök Imre, a Kecskeméti Református Egyházközség világi elnöke, főgondnoka, a 8-as számú választókerület Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője is. Varga Nándor elnöklelkész hirdetett igét, az építkezés történetét pedig Laczay András, a katonatelepi gyülekezet lelkipásztora foglalta össze. 

Mint korábban megírtuk, a katonatelepi családok gyermekei már oly nagy számban járnak az istentiszteletekre, hogy „kinőtték\" a katonatelepei lelkészi hivatal 21 négyzetméteres irodájának méreteit. Így szükségessé vált egy, a templomhoz kapcsolódó nagyobb terem megépítése. Ennek alapkövét még 2014. szeptember 28-án tették le, mostanra pedig befejeződött az építkezés.

A Kecskeméti Református Gyülekezet 2015-ös költségvetésében külön tételt kapott a katonatelepi beruházás. Emellett az Emberi Erőforrások Minisztériumához is pályázatot adtak be, amely kedvező elbírálást nyert. A beruházáshoz az egyházközség presbitériuma 10 millió forintot szavazott meg előzetesen, pályázati pénzből 4.8 milliót nyertek, céladományként pedig 3 millió forinttal adakoztak a gyülekezeti tagok: nagyobb részt katonatelepiek. Végül 2015 nyarán ténylegesen is megindulhatott az építkezés, mely idén januárban ért véget. 

A hálaadó istentiszteleten köszönetüket fejezték ki azoknak, akik az építkezés valamelyik szakaszában részt vettek. Dunszt István, a Kecskeméti Református Egyházközség presbitere egy grafikát készített az új épületről, és ennek egy-egy példányát kapták meg az építők, az építkezésen dolgozók.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!