Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 8. 21:17 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Kiemelt hírek a Kecskeméti LC-től

Kiemelt hírek a Kecskeméti LC-től
Simán verte a SZEOL vegyes csapatát a Kecskeméti LC, tudósítás a Mercedes-KLA hétvégi edzőmeccseiről, és Bartucz Martin az utánpótlás válogatottban, valamint a felnőtt csapatban is bizonyítana.

Felkészülés: Nagyon simán vertük a SZEOL fiataljait

Vasárnap Szegeden lépett pályára a Kecskeméti LC megye I-es csapata, és alaposan megszórta a főleg ifistákat bevető hazaiakat.

A SZEOL szombaton az NBII-es Szigetszentmiklóssal is edzőmeccset játszott, így ezúttal főleg a fiatalok kaptak lehetőséget a hazai csapatban. U19-es játékosból nálunk sem volt hiány, hiszen ahogy azt Némedi Norbert korábban jelezte, több Mercedes-KLA futballistára is komolyan szeretne építeni tavasszal. Az KLC igyekezett végig dominálni, és ez összességében sikerült is, ám az első félidőben a helyzetek kihasználásánál hiányzott még a kellő koncentráció, így 1-0-al fordultak a csapatok. A második játékrész már aztán szinte tökéletesre sikerült, hiszen további nyolc alkalommal vettük be a hazai kaput, és így magabiztos sikerrel hangolhatunk a Tiszakécske elleni, sokkal komolyabb erőpróbára. 

SZEOL vegyes/U19 - Kecskeméti LC 0-9 (0-1)

2016.02.07., edzőmeccs 

KLC: Szabó G. - S. Juhász, Rozsi, Urbán, Molnár - Bartucz, Tölgyesi, Péntek - Nemesvári, Harnos, Ihos.

Csere: Salami, Márki, Dócs, Kürtösi, Szabó Gy., Filus

Gól: Salami 3, Péntek 3, Márki, Filus, Tölgyesi

Némedi Norbert: Az eredmény ellenére sem volt haszontalan számunkra a meccs, melyen azért elég fáradtan mozogtunk, köszönhetően a felkészülés legkeményebb szakaszának. Próbáltunk végig fent játszani, ami összességében sikerült is, de főleg az első félidőben, elég rossz döntéseket hoztunk. Nagyon elégedett vagyok a fiatalokkal, mert végig jól látták el a feladatukat. 

A Kecskeméti LC legközelebb szerdán a Tiszakécske ellen játszik felkészülési mérkőzést, a helyszín és a kezdési időpont egyelőre még egyeztetés alatt.

Mercedes-KLA: Vegyes hétvégi eredmények

Két győzelem után elszenvedte első vereségét az U19, míg az U17 újabb ponttal gazdagodott a HLSZ Kupában. Három korosztály a Budakeszivel találkozott hétvégén, ahol minden csapatunk idősebbek ellen lépett pályára.

U19 (HLSZ): Vasas - Mercedes-KLA 3-1

KLA: Váczi - Csizmadia, Rozsi, Kadosa, Mokrickij - Simon, Bartucz, Németh, Majoros - Nemesvári, Hulicsár.

Csere: Rapi, Sudár, Molnár, Tóth K., Bódai

Gól: Hulicsár

Szabó Tibor: Mezőnyben kiegyenlített volt a mérkőzés, két pontrúgásnál azonban nem figyeltünk.

U17 (HLSZ): Vasas - Mercedes-KLA 0-0

KLA: Vimpek - Balázs, Szabó P., Szalai, Kemenczés - Terbe, Pusztay, Pusztai, Vajda - Bozsik M., Balla.

Csere: Kabai, Kőrös, Szekeres, Módra, Pongó M., Csalár

Visinka Ede: Nagyon elégedett vagyok, ez volt az eddigi legjobb meccsünk. Tudatosan futballoztunk, közelebb is álltunk a sikerhez, a Vasasnak szinte helyzete sem adódott. Külön öröm, hogy a végén már 7 olyan játékos volt a pályán, aki 2000-es születésű, többen ráadásul kezdőként játszottak.

További edzőmeccsek:

U15: Budakeszi - Mercedes-KLA 6-3 (Gól: Kovács P. 4, Bashiri-Shahroodi 2)

U14: Budakeszi - Mercedes-KLA 4-3 (Gól: Bakos 2, Szebellédi)

U13: Budakeszi - Mercedes-KLA 4-1 (Gól: Győrfi)  

Az U14 még a budapesti Ground Kupára is elutazott, ahol 3. helyen zártak, míg az U13 Szlovákiában játszott további edzőmeccseket.

U13: Dunaszerdahely - Mercedes-KLA 2-2 (Gól: Hatvani, Csákó)

U13: Slovan Bratislava - Mercedes-KLA 1-1 (Gól: Deák)

Bartucz Martin izgatottan készül a tavaszi feladatokra

A Mercedes-KLA U19 középpályása jelenleg az utánpótlás válogatottal edzőtáborozik, ám tavasszal felnőtt szinten is komoly feladatok várhatnak rá. Némedi Norbert több akadémistára is szeretne építeni tavasszal, Bartucz ráadásul már kétszer is kezdő volt a felkészülés során. 

Az ifjú középpályás az U18-as és az U19-es válogatottban is szerepelt korábban, most azonban a perspektíva keretbe hívták be, melynek célja inkább az ismerkedés és a felmérés.

„Túl sokat én sem tudtam erről az összetartásról korábban, előzetesen annyit jeleztek, hogy főleg felméréseken veszünk majd részt. Ennek a pár napnak a feladata az, hogy alaposan feltérképezzenek minket. A stáb azt vizsgálja, hogy kikre építhetnek a jövő évi U21-es válogatott összeállításánál, tehát a tét nem kicsi, szeretnék bizonyítani és helyet szerezni\" - mondta Bartucz. 

Az U19-es csapat nagyon kevéssel maradt le a felsőházi tagságról ősszel, és emiatt maradt csalódás Martinban, de már a tavaszi feladatokra koncentrál, ami esetében nagy eséllyel a felnőtt csapatot jelentheti.

„Személy szerint nagyon csalódott voltam az őszi szezon végén, kevés hiányzott volna a felsőházhoz. Összességében kiegyensúlyozottnak éreztem magunkat, több bravúrunk is volt, de végül lemaradtunk. Most a tavaszra koncentrálok, és Némedi Norberttel már arról is beszélgettünk, hogy többünkre is számít a megye I-ben. Történhet persze még bármi, de bízom benne, hogy sokszor játszhatok majd a felnőtteknél, és sikeres szezont zárhatunk.\"

(A hírek forrása: www.kecskemetilc.hu)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!