Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 9. 21:42 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Házasságban élni jó!

Képgaléria
Házasságban élni jó!
Házasságban élni jó! - jelentette ki a Házasság Hete egyik hétfő esti kecskeméti rendezvényén Borsos-Pintér Nóra, általános iskolai lelkipásztor, ifjúsági lelkész a Kecskeméti Református Gimnázium dísztermében. A kérdésre pedig, hogy van-e szerelem első látásra, többen is magasba emelték a kezüket a résztvevők közül (fotónkon).

Főként fiatalok - vélhetően olyanok, akik később majd házasságban fognak élni - vettek részt a Kecskeméti Református Egyházközség Házasság Heti rendezvényén. Ahol Borsos-Pintér Nóra mellett Fodorné Ablonczy Margit lelkipásztor,  Komádi Róbert általános iskolai lelkipásztor, vallástanár és Laczay András gimnáziumi lelkész-vallástanár, a fiatal házasok bibliaköre vezetője, a katonatelepi templom lelkipásztora „terelgették\" a házasságról szóló beszélgetésen résztvevőket a téma sarkalatos pontjai irányába. 

Van-e szerelem első látásra? Honnan tudod, hogy ő a nagy Ő? Honnan tudod, hogy szerelmes vagy, hogy szeretsz valakit? Ezeket a kérdéseket feszegették, filmbejátszásokhoz kapcsolódva. Miközben elhangzott az is, hogy „ha úgy gondoljátok, hogy megtaláltátok az igazit, akkor hagyjátok, hogy megáldja a kapcsolatotokat Isten\". Valamint elmondták a lelkészek azt is, hogy bármilyen „jópofa\" az amerikai vígjátékokban, amikor lángoló szerelmeket vígjátékba illő szakítás követ, ne befolyásolja a fiatalokat a történet. Mert házasságban élni jó!

A bevezető gondolatokat követően Fodorné Ablonczy Margit tartott előadást, majd fórumbeszélgetést a házassági készülődésről.

Kedden este a Református Gimnázium dísztermében 17 órakor újabb programot tartanak: \"Hit, munka, házssság\" címmel előadás és csoportbeszélgetés lesz.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!