Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 11. 21:33 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Előzetes letartóztatásban a kecskeméti rablással gyanúsított férfi

Előzetes letartóztatásban a kecskeméti rablással gyanúsított férfi
A Kecskeméti Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 29 éves, többszörösen büntetett előéletű kecskeméti férfit, akit rablással és okirattal visszaéléssel gyanúsítanak - közölte hírportálunkkal dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2016. január 24-én 14 óra 40 perc körüli időben Kecskeméten, a Nyíl utac egyik háza előtti járdaszakaszon, kerékpárral elhaladt az ott gyalogosan közlekedő 69 éves sértett mellett, akinek a bal válláról erőteljes rángatással letépte a kézitáskáját, amelynek füle leszakadt.

A sértett az erős rántás következtében előre esett és az arca jobb felén, illetve a térdein 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett 3.000 forint értékű táskájában benne voltak az igazolványai és a mobil telefonja is. Az idős asszony ízületi problémái miatt reumatológiai kezelésekben részesült, így fizikai állapota miatt nem volt képes a bűncselekményt elhárítani.  

A gyanúsított a bejelentett lakcímén és az ismert tartózkodási helyein nem volt feltalálható, a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, erre tekintettel 2016. február 2-án a nyomozóhatóság vele szemben elfogatóparancsot bocsátott ki.

A gyanúsított feltételezett tartózkodási helyén 2016. február 7. napján megjelenő járőröknek az egyik lakó úgy nyilatkozott, hogy a gyanúsított nem tartózkodik ott, azonban a melléképületben, annak belső részében található lépcső alatt elbújva feküdt a gyanúsított, ahol a nyomozók megtalálták. 

A járásbíróság az előzetes letartóztatást a szökés elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolásának és a bűnismétlésnek a veszélye miatt rendelte el.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!