Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 22. 09:09

Házasság hete 2016. – Az elkötelezett szerelem ünnepe Kecskeméten

A Házasság hete nemzetközi programsorozathoz 2008 óta hazánkban is egyre több település csatlakozik. Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság, vagyis az elkötelezett szerelem fontosságára irányítja az emberek figyelmét. A központi honlapon: www.hazassaghete.hu megtalálható a különböző települések színes kínálata.

Kecskeméten - az idei évben is - Megyei Jogú Városunk Önkormányzatának támogatásával, még több remek, kecskeméti helyszín, patinás és vonzó városi intézmény és szervezet bekapcsolásával, nagyobb helyi összefogással, még több értékes program megvalósításával csatlakoztunk az országos programsorozathoz:

Szerel-mesék az Otthon Moziban; előadás a Ciróka Bábszínházban; Életfa-Családfa családi délután a Bozsó Gyűjteményben; páros programok a Kecskeméti Fürdőben; Hit, munka, család - ökumenikus beszélgetés; Versmondó verseny a Kodály Iskolában; számos ötletes program a Katona József Könyvtárban; Séta a családokért és rajzpályázat a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony köszöntésével; ökumenikus áldással.
 

A kecskeméti Házasság hete egyik főszervezője a SZÉK egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ, melynek programjait már előre sokan várták az elmúlt évek élményei nyomán. Harmadik alkalommal rendeztük meg a Szerelem Íze Vacsoraestet az Aranyhomok Szállodában, illetve flashmob-unkat, és immár negyedik alkalommal indítottuk az évek óta nagyon népszerű Szerelmi kalandtúrát, amely két hónapon át, február 6-tól április 6-áig tart. Új lehetőségként „Természetes úton a családtervezés felé” címmel – beszélgetésre és közös gondolkodásra hívtuk a Természetes és biztonságoscímű könyv és munkafüzet megjelenése kapcsán az érdeklődőket a Katona József Megyei Könyvtárba, ahol Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes orvos, Hortobágyi Tibor a SZÉK egyesület elnöke és Déri Éva biológus munkatársaink mutatták be a termékenység-tudatos természetes fogamzásszabályozás tüneti-hőmérőzéses módszerét. Február 14-én, vasárnap pedig minden templomban sor került aházaspárok megáldására.

 

A kapcsolatépítő programokra nem csak házasokat vártunk! Sokan csatlakoztak hozzánk a fiatalabb korosztályból is. Üzenetünk: Hisszük és tapasztaljuk, hogy a házasság lehet önátadó, hűséges, szenvedélyes, életre szóló szeretetszövetség. Tegyél érte! Ápold a kapcsolatodat a pároddal nap mint nap! Erre nyújtottak-nyújtanak lehetőséget a Parázs Központ színes programjai is.

 

Szerelem Íze Vacsoraest
45 pár vett részt az Aranyhomok Szállodában rendezett elegáns gyertyafényes vacsorán, ahol a leves, a főétel és a desszert mellé közös élményeket főztünk ki! Hagyományainkhoz híven a felszolgálásban plébános atyák segítettek. Az est végén a nyeremények is gazdára találtak: a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványa, a Fekete Bársony Cukrászat tortautalványa, a Katona József Színház előadására szóló 2 jegy, az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépője.
Az eseményről készült fotók a híradásokban a forrás megjelölésével felhasználhatók: http://www.parazskozpont.hu/szerelem_ize_vacsoraest_20161#overlay-context=szerelem_ize_vacsoraest_2016

 

Örökkön örökké - flashmob

Minden korosztály képviselői részt vettek ebben a pár perces vidám, romantikus akcióban. Fiatal szerelmespárok, kisgyermekesek, és 40-45 éve házas nagyszülők együtt tettek tanúságot arról, hogy a házasság jó dolog, lehet életre szóló szeretetszövetség, tarthat örökkön örökké, így érdemes tenni érte! Az esemény izgalmát a nyereménysorsolással tovább fokoztuk. Igazán jó helyre kerültek az őstermelők által felajánlott termékek: mézek, zöldség- és gyümölcscsomagok, mangalicatermékek, kecskejoghurt és szappan, sajt, teák és virágok.

A flashmobról készült kisfilm: https://www.youtube.com/watch?v=JeMF7dMr3o0&feature=youtu.be

 

A Szerelmi kalandtúra még tart április 6-ig!

Még érdemes csatlakozni! A kalandtúrára jelentkező párok útlevelet kapnak, melyben az izgalmas, kapcsolatépítő feladatok teljesítését igazolhatják. A 27 állomást és a hozzájuk kapcsolódó meglepetés-feladatokat többek között a Kecskeméti Piac, az Otthon Mozi, a Ciróka Bábszínház, a Katona József Megyei Könyvtár, az Aranyhomok Szálloda wellness részlege, az Arborétum, a Korda Könyvesbolt, a Bozsó Gyűjtemény, az Alibi Kávézó, a Művész Kávézó, a Sweet Store, a Családi Kiss Cukrászat, és a Parázs belvárosi központja biztosítja, illetve otthon elvégezhető feladatok is szerepelnek a kínálatban.

A kalandtúra záróestjén, április 6-án értékes nyereményeket sorsolunk a legalább 10 állomást teljesített párok között: az Aranyhomok Szálloda 2 személyes wellness belépőjét, az Otthon Moziba szóló 2 jegyet, a Korda Könyvesbolt 6000 Ft-os utalványát, a Családi Kiss Cukrászat tortautalványát, és a fődíjat: Család- vagy párfotózás 25.000 Ft értékben, a SZÉPNEKED Photography-tól.

 

Szerelem Íze Vacsoraest fotói itt megtekinthetők.

Kövessen minket a Facebookon is!