Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 22. 15:32 | Szerző/forrás: police.hu

12 bűncselekmény - 1 fiatalkorú

12 bűncselekmény - 1 fiatalkorú
Befejeződött a nyomozás, vádemelést javasol a rendőrség.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott lopás vétség, lopás bűntett és csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves helyi fiatal ellen.

A fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015 márciusában Kecskeméten, az Epreskert utca két házába tört be, valamint a Csokor utca egyik nyitott házába ment be. A három ingatlanból többek között, arany ékszereket, szegélynyírót, karórát és egy mobiltelefont, valamint egy hordozható TV-DVD lejátszót lopott el. Továbbá még márciusban a rendelkezésre álló adatok alapján a Gát utca egyik házából ismerősének telefonját lopta el.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a fiatal a gyanú szerint 2015 májusától 6 autóból- ezek közül 5 gépjárművet feltört és 1 személyautó nyitva volt - lopott el többek között készpénzt, bort, személyes okmányokat, válltáskákat, autórádiót és mobiltelefont.

Az egyik gépjármű feltörése után pár órával, a bűncselekmény során ellopott bankkártyával megpróbált készpénzt felvenni, de nem járt sikerrel.

Továbbá megalapozottan gyanúsítható azzal a fiatal, hogy társával 2015. június 29-én az egyik kecskeméti áruház előtti kerékpártárolóból eltulajdonított két biciklit, melyek egymáshoz voltak zárva. Az egymással összezárt kerékpárok közös acélsodrony zárját ezt követően a közelben egy téglával megkísérelték szétverni, mely nem vezetett eredményre, így ezt követően az eltulajdonított kerékpárokat hátrahagyták.

A fiatalkorút őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldték meg. 

Kövessen minket a Facebookon is!