Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 22. 21:13 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Csengőd - Újabb önkéntes tűzoltó csapat erősíti a biztonságot megyénkben

Csengőd - Újabb önkéntes tűzoltó csapat erősíti a biztonságot megyénkben
Az önkéntességnek komoly hagyományai vannak Bács-Kiksun megyében. Ezen szellemiség erősítéséért Csengőd település lakói is nagyon sokat tesznek, hiszen 2015 óta folynak az előkészületek a település Önkéntes Tűzoltó Egyesületének megújítására.

Az önszerveződő csapat a jogszabályi előírásoknak megfelelően alapszabályt hozott létre és a bíróság is bejegyezte a szervezetet egyesületi formában. Lajter Ferenc polgármester és az új egyesület elnökeként, Takács Máté segítette a tagok kezdeti tevékenységét és a felkészülésüket. Lajter Ferenc polgármester igen jó példával járt elöl, hiszen már az előző évben letette a 40 órás tűzoltó alapismereti tanfolyami vizsgát.

A megalakulást követően az egyesület szakmai együttműködési megállapodást kötött a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal. Idén januárban kezdődtek el - a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szervezésében - a tűzoltó alaptanfolyami órák a szakmai tevékenységet vállaló tagok részére. A lelkes önkéntesek három hétvégén keresztül tanulták, gyakorolták a tűzoltás, műszaki mentés alapjait. A képzés elméleti és gyakorlati foglalkozásait a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szolgálatparancsnokok tartották. A záróvizsgára február 13-án került sor. A vizsgabizottság - Gáncsos László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Tóth Imre tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő, és Paksi Dénes tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok - előtt 20 önkéntes tett sikeres vizsgát a tanfolyamon elsajátított tűzoltói ismeretekből.

(Fotó: Raffai Bálint tűzoltó főtörzsőrmester - Kiskőrös HTP)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!