Április 24. szerda, György
Hírek, események 2016. február 23. 08:17 | Szerző/forrás: hiros.hu

Az állatkínzás ellen demonstrált a kutyaiskola

Az állatkínzás ellen demonstrált a kutyaiskola
Argos Kutyaiskola is összehívta hétvégén az állatbarátokat, hogy a deteki eset kapcsán beszélgessenek kedvenceinkről, és az állatvédelem fontosságáról.

A jó idő ellenére sajnos kevesen vettek részt az Argos Kutyaiskola és a Bács-Kiskun Megyei Állatvédőrség megemlékezésén. Az esemény célja az volt, hogy az állatbarátok a budapestiekkel legyenek lélekben, akik utcára vonultak egy nagyon durva ügy kapcsán. De az alacsony létszám nem volt gond, hiszen a kis csoport nagy lelkesedéssel beszélgetett az iskolában az állatvédelemről. Ezt követően a kecskeméti főtéren sétáltak egyet. Sokan megcsodálták a kutyáikat, és a beszélgetésekből kiderült, mindenki hallott a deteki esetről is. 

Országos botrányt kavart, hogy állatkínzással gyanúsítják a deteki alpolgármester kiskorú fiát és társát. Az esetről videó is készült, azon látszik, hogy Gulyás Erzsébet fia káromkodik, és baseballütővel megüti a földön fekvő kutya fejét. Az állat elpusztult. Az eset tavaly nyáron történt, de a felvételt csak nemrég küldte el valaki a rendőrségnek. A felvételt készítő idősebb férfi ellen is nyomozás indult.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület