Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 24. 22:18 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Bilincsbe verték a rendőrök a Kecskeméti Járásbíróságon az orgoványi banki per vádlottját

Bilincsbe verték a rendőrök a Kecskeméti Járásbíróságon az orgoványi banki per vádlottját
Rendőrök vették őrizetbe és megbilincselték a Kecskeméti Járásbíróságon azt a férfit, aki az Orgoványi Takarékszövetkezet egykori ügyvezetője, G. Imre perében az elsőrendű vádlott. Abban az ügyben már szabadlábon védekezik a bíróságon, igaz lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, most azonban egy másik ügy miatt került a kezére a bilincs. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 350 millió forintos sikkasztási ügyben nyomoz ellene.

Cikkünkben lentebb majd részletesebben is írunk a szövevényes banki bűncselekményről, azonban előzetesként csak annyit: az orgoványi G. Imre perében nem csak a most őrizetbe vett nyíregyházi Sz. Gyula a vádlott, hanem Kiss Szilárd, Magyarország egykori moszkvai agrárattasé, miniszteri biztos is. Abban az ügyben Sz. Gyulát 2015. január 12-én gyanúsítottként hallgatták ki a kecskeméti rendőrök. Vallomásában elmondta, hogy ismerte Tarsoly Csabát, a Quaestor brókercég milliárdokat elcsaló, több ezer családot tönkretevő, embereket öngyilkosságba kergető vezetőjét, aki 2008-ban Moszkvában, a Bajnokok Ligája döntőjén mutatta be Kiss Szilárdnak. Szintén Tarsoly révén ismerte meg az orgoványi G. Imrét 2012-ben, akkor, amikor a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet csődbe ment. 

Ennyit a három emberről és Tarsoly Csabáról, most pedig az új bűnügy, ami miatt nyomozók várták hétfőn a Kecskeméti Járásbíróságon az orgoványi perre érkező Sz. Gyulát. Az esetről másnap a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az alábbi tájékoztatást adta ahirosveny.hu-nak:

\"A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hat Bács-Kiskun megyei és szabolcsi férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. június 4-én egy kecskeméti bank ügyintézője jogtalanul elutalt közel 350 millió forintot egy önkormányzati számláról egy nyíregyházi pénzintézetnél vezetett számlára, amelyet kifejezetten a bűncselekmény elkövetése érdekében nyitottak.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak közül a három nyírségi férfi a nyíregyházi takarékszövetkezetnél történő számlanyitásban és a pénz felvételében működött közre.

Őket a Bács-Kiskun megyei rendőrök 2016. február 22-én délután Nyíregyházán elfogták és sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók őrizetbe vették a három férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.\"

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!