Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. február 29. 19:51 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Újabb két sikert aratott a Bányai Júlia Gimnázium

Újabb két sikert aratott a Bányai Júlia Gimnázium
A Bányai Júlia Gimnázium robotika világbajnoki 15. helyezett csapata - Mihalik Dániel (8/A), Nyíri Anna Eszter (8/A), és Zsetkó Dávid (8/B) - nagy sikerű előadást tartott egy tanárokból és mérnökökből álló közönség számára Debrecenben.

A National Instruments Hungary (a világ egyik legnagyobb műszaki eszközöket gyártó vállalatának európai központja) már négy éve működtet egy általános iskolákat és középiskolákat segítő hálózatot Mentor Iskolai Program néven. A cél, hogy eszközökkel és mérnöki szakértelemmel segítse az innovatív iskolákat, elsősorban a robotika és a műszaki tudományok területén. A Bányai Júlia Gimnázium a kezdetektől fogva aktívan bekapcsolódott a programba. Többek között ennek is köszönhető, hogy a NI jelentős anyagi támogatást nyújtott a kecskeméti gimnázium robotika világbajnoki döntőre kijutott csapatának.

A program keretein belül minden évben konferenciát szerveznek, amelyen a cég mérnökei (mentorok), a programban részt vevő iskolák szaktanárai, valamint a műszaki tudományok iránt elkötelezett érdeklődők vehetnek részt. Február 26-án rendezték meg az idei konferenciát a Debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban. A rendezvényen Bányai Júlia Gimnázium robotika világbajnoki 15. helyezett csapata is tartott egy nagy sikerű előadást a tanárokból és mérnökökből álló közönségnek.

A másik bányais hír: Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából az 1956-os magyar szabadságharcosok világszövetsége által meghirdetett rajzpályázaton Zsigó Fanni 10/A munkáját a Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész elnökölte zsűri III. helyezéssel illetve különdíjjal ismerte el.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!