Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. március 1. 23:31 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Drága szerelem volt – meglopta az élettársát a kecskeméti férfi

Drága szerelem volt – meglopta az élettársát a kecskeméti férfi
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 21 éves kecskeméti férfi ellen, aki még 2014. december vége és 2015 májusa között élettársa bankkártyáját megszerezve Kecskeméten jogosulatlanul fizetett a kártyával, készpénzt vett fel a sértett számlájáról, valamint készpénzt és ékszereket lopott tőle.

A vádlott 2013-ban került közelebbi kapcsolatba az ügy sértettjével, egy nyárlőrinci nővel, majd 2014 decemberben élettársak lettek. A férfi eközben a sértett engedélye nélkül megszerezte élettársa bankkártyáját és a kártya PIN kódját is. 

Kecskeméten 2015. február 1. és 16. között a bankkártyával többször jogosulatlanul vásárolt és készpénzt is vett fel a számláról. Ezzel élettársának mintegy 128.000 forint kárt okozott.

Mindeközben 2014. december vége és 2015. május 14. között a nőtől ellopott több arany ékszert, étkezési utalványt, valamint 103.000 forint készpénzt is. A lopott ékszerek és pénz összértéke közel 200.000 forint volt.

A férfi a lopott ékszereket egy kecskeméti zálogházban adta le. A meglopott élettárs az elzálogosított értékek közül egy arany nyakláncra rábukkant, így az visszakerült hozzá. A csalás és a lopás miatt a sértett a cselekmények kiderülése után, 2015 májusában szakított a vádlottal. Ezen kívül kérte volt élettársának megbüntetését és a kára megtérítését is.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettén kívül folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével is vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!