Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2016. március 3. 09:00 | Szerző/forrás: hiros.hu

Menzakártya – A tesztüzem hamarosan véget ér

Új dolog jelent meg Kecskemét iskoláiban, mely – mint az új dolgok általában – sok örömmel és némi bosszúsággal járnak. Hiszen az új dolgokat meg kell szokni, be kell járatni, és az esetlegesen felmerülő hibákat orvosolni kell. Erre találták ki a tesztüzemet. A napokban bevezetett Menzakártya is itt tart most. A fejlesztők és az üzemeltetők ígérik, a tesztüzem hamarosan lezárul, és a rendszer tökéletesen ellátja funkcióját.

Az új fejlesztésnek köszönhetően a város 29 intézményében mintegy 15000 felső tagozatos és középiskolás diák igazolhatja Kecskemét Kártyával azt, hogy jogosult az étkezésre. Egy elavult rendszert váltott le a chipes plasztikkártya, mely sokkal könnyebben, rugalmasabban és biztonságosabban használható.

A rendszer üzemeltetője folyamatosan kontrollálja, felügyeli az üzemeltetést, gyűjti az intézményektől beérkező információkat, hibaüzeneteket, és rövid határidőn belül igyekszik orvosolni a felmerülő problémákat. A visszajelzések alapján eddig olyan gondok merültek fel, melyek az áramellátás vagy az internetszolgáltatás hiányának köszönhetők, vagy az új rendszer nem megfelelő használata miatt jöttek elő.

- Információink szerint, ahol volt bármiféle probléma, az záros határidőn belül megoldódott. A tesztüzemet illetően nem határoztunk meg konkrét határidőt annak lezárására, de ki lehet jelenteni, a rendszer napokon belül élesben üzemel – mondta Nagy Gábor, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője.

Kövessen minket a Facebookon is!