Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 7. 21:23 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Felavatták a KUHN Center Magyarország Kft kecskeméti telephelyét

Képgaléria
Felavatták a KUHN Center Magyarország Kft kecskeméti telephelyét
A 180 éves múltú francia KUHN céghez kötődő KUHN Center Magyarország Kft. kecskeméti telephelyének avatóünnepségét tartották hétfőn. Az ünnepségen a városvezetést Gaál József, Kecskemét alpolgármestere képviselte.

A magas minőségű mezőgazdasági munkagépek gyártására specializálódott KUHN a munkagépek tervezésében és gyártásában egyaránt a világ élvonalába tartozik: talajművelőik, zöldtakarmány kezelőik és betakarító gépeik, takarmány és trágyakezelőik, valamint növényvédelmi gépeik a szakemberek szerint a legjobb minőséget képviselik világszerte.

A kecskeméti avatóünnepségen Prof. dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vezetője elmondta, két dolog miatt boldog. Az egyik, hogy a KUHN Center Magyarország Kft. tevékenysége az agrárium összes szereplőjét érinti. A másik pedig az, hogy a cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás. Ugyanis az Év Agrárembere verseny fiatal gazda kategóriájának egyik kiemelt támogatója a kecskeméti központú cég.

Gyuricza Csaba hozzátette: az elkövetkezendő időszak nagyon intenzív lesz a magyar mezőgazdaságban. Hiszen rengeteg olyan támogatási lehetőséggel számolhatnak a magyar gazdálkodók, amelynek köszönhetően fejlesztéseket valósíthatnak majd meg.

A magyar agráriumban 2015-ben 17 milliárd jutott kertészetigép-támogatásra, 20 milliárd pedig az állattenyésztés technológia fejlesztésére. Az elkövetkezendő időszakban számos olyan pályázati lehetőség nyílik majd meg, amelynek köszönhetően további fejlesztésekre lesz lehetőség. Ilyen az állattenyésztésre - és az ehhez kapcsolódó gépek vásárlására - fordítható 70 milliárd forint, vagy a kertészeti gépbeszerzésekre jutó 10 milliárd forint.

Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, Kecskemét ma Magyarországon az egyik, ha nem a legjobban fejlődő a város, illetve térség. A fejlődésben a legnagyobb húzóerőt a Mercedes és beszállítói jelentették. A jövő szempontjából azonban rendkívül meghatározó stratégai szektor az agrárium, és az erre épülő élelmiszergazdaság is. Ehhez jön hozzá a KUHN 180 éves tapasztalata, mely mostantól a magyar agrárium jövőjének egyik támogatója lesz Kecskemétről. 

(a szöveg forrása: hiros.hu)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!