Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2016. március 8. 17:58

Zoltán névnap és nőnapi ünnepség a Wojtyla Házban

Képgaléria
Zoltán névnap és nőnapi ünnepség a Wojtyla Házban
Molnár Zoltán intézményvezetőt, hitoktatót köszöntötte névnapja alkalmából a Karol Wojtyla Barátság Központ kollektívája. Azonban mások is emelték e nap fényét Kecskeméten, az Egressy utca 5. szám alatt: a Wojtyla Ház népkonyha női munkatársait köszöntötték nőnap alkalmából.

Molnár Zoltán 2007-től vesz részt a Karol Wojtyla Barátság Központ irányító testületének munkájában. Azt mondja: „az adventi főtéri ételosztás ferences hagyománya és szegénygondozása kapcsolta a szociális irányultságú Wojtyla-csapathoz.” Napi szinten kap teret kulturális és szabadidős szervezőtevékenysége. Imádsággal támogatja a Wojtyla sorsközösség szegényeit, utolsó útjukra kíséri mindazokat, akiknek földi életükben senki, semmi nem jutott. Egyszer így nyilatkozott: „Legszebb élményem, ha minden jól sikerül.” – s ez mindig meg is adatott neki. A lélekmentés nemes terhét veszi nap mint nap vállára; nemcsak hittanóráin, de a Wojtyla családban is.

A névnapi köszöntés után egy-egy csokor virággal kedveskedtek nő társaiknak a Wojtyla Ház férfiúi, megköszönve nekik (értük is tett) áldozatos munkájukat. E kettős alkalomból csokoládé torta, pogácsa és egy palack kiváló minőségű Szent István pezsgő került az ünnepi asztalra.

Szöveg: Tódor Norbert, fotók: Mátyus István

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Aktivisták