Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 8. 20:37 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Oldalba rúgta a fegyőrt egy kecskeméti férfi

Oldalba rúgta a fegyőrt egy kecskeméti férfi
Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 48 éves kecskeméti férfi ellen a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott még 2015. március 25-én a kecskeméti börtönből a kórházba történt előállítása során provokálta a kísérő fegyőröket, erőszakkal ellenállt és egyiküket oldalba is rúgta.

A vádirat szerint a férfi a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Kecskeméten volt előzetes letartóztatásban. Tavaly március 25-én, 05 óra 30 perc körüli időben két fegyőr a börtönből a kecskeméti kórházba szállította orvosi vizsgálatok miatt.

Amíg a kórház folyosóján várakoztak, a megbilincselt vádlott folyamatosan sértegette a két fegyőrt. Az ellátás után pedig a felszólítás ellenére sem volt hajlandó felállni a vizsgálóasztalról, ezért a fegyőrök kikísérték a folyosóra.

A vádlott és a fegyőrök a kórház folyosóján visszaindultak a szolgálati autóhoz, amikor a férfi a folyosó végén az ajtó belső felén lévő rácsot megfogta és kijelentette, hogy innen őt nem viszik sehová. Felszólítás ellenére sem engedte el a rácsot, ezért az egyik fegyőr lefejtette a kezét a rácsról.

Ezután a vádlott megragadta a kezét lefejtő fegyőr szolgálati pulóverét, amit nem volt hajlandó elengedni. A fegyőr a vádlottat elgáncsolta és a földre vitte, eközben azonban elvesztette az egyensúlyát és ráesett a vádlottra. Ezt követően a férfi a földön oldalba rúgta a ráeső fegyőrt, ami miatt lerepült az övéről a tartalék tára. A vádlott a földön fekve még ezután is húzta magára a fegyőrt.

Végül sikerült a két fegyőrnek ártalmatlanná tennie a vádlottat, majd berakták a szolgálati autóba és visszaszállították a börtönbe. Az intézkedés során a fegyőrök nem sérültek meg. A vádlott azonban a tettével a jogszerűen eljáró fegyőröket, mint hivatalos személyeket erőszakkal intézkedésre kényszerítette.

A férfi jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, vele szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!