Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 9. 21:58 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Kórházi „ágyadomány” lett a kamara báli bevételéből

Kórházi „ágyadomány” lett a kamara báli bevételéből
A megyei kórházban jelképesen szerdán délután adták át Gaál József , a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Sipos Zsolt, a kamara titkára azt az összeget Dr. Svébis Mihálynak, a kórház főigazgatójának és Hegedűs Ivánnak, a kórház gazdasági igazgatójának, amelyből új kórházi ágyat vásárolhat az intézmény.

Korábban megírtuk, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2016 évi báli bevételét a megyei kórház részére ajánlotta fel. Ezzel is hozzájárul - már többszöri alkalommal - a kórház működésének javításához.

- A betegágyak elhasználódása miatt folyamatos cserére szorulnak, így nagy segítséget jelent minden egyes ágy beszerzése - mondta az adomány átvételekor Dr. Svébis Mihály. - A beteg komfort érzetét meghatározhatja egy kényelmes ágy, a betegségét könnyebbebben tudja elviselni jó körülmények között.

Gaál József hangsúlyozta, hogy a vállalkozók örömmel adakoztak a kórház számára. „Kifejezetten megmozgatta a kórházi adományozás a vállalkozói köröket\". Olyan is volt, aki nem vett részt a bálban, mégis hozzájárult anyagilag a jó célhoz. A kórház igazgatója és a kamara elnöke is örömmel nyugtázták, hogy egyre inkább megvalósul a társadalomban az, ami évtizedekkel korábban természetes, „jó szokás\" volt. Azok, akik megtehetik, természetesnek tartják, hogy anyagi jólétük nem csak előnyökkel, hanem, kötelezettségekkel is jár. Ennél fogva részt vesznek a társadalmi felelősségvállalásban - mint ezt a mostani példa is mutatja.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!