Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 11. 19:35 | Szerző/forrás: keol.hu

Open2019: benyújtottuk a pályázatot

Open2019: benyújtottuk a pályázatot
A közgyűlés még tavaly döntött arról, hogy az Open2018 pályázat tapasztalataival gazdagodva indulunk a 2019-es Európa Ifjúsági Fővárosa címért.

A pályázatot az Európa Tanács mellett működő Európai Ifjúsági Fórum írta ki, február 28-ig kellett leadni az első fordulóra a pályázatokat. A részletekről Farkas Gábort, a nevezés ötletgazdáját, fő szervezőjét, az Európa Jövője Egyesület elnökét kérdeztük.

- Március 1-jén derült ki, hogy összesen tizenhárom város pályázott a címre, a tavalyi döntősök mind újra indultak. De pályázott például Amiens is, amely tavaly nem jutott be a döntőbe.

Most egy magyar várossal is versenybe szállunk, ugyanis Székesfehérvár is benyújtotta pályázatát.

Kiélezett lesz a verseny. Míg tavaly három olasz város is indult, most egyesítették erőiket, és csak a döntős Perugia pályázott.

Osztrák testvérvárosunk, Dornbirn is ott van a pályázók között. Tavaly még tőlünk érdeklődtek a pályázatról, mi pedig felajánlottuk nekik segítségünket. Akkor még nem tudtuk, hogy ők is riválisaink lesznek. A kiírás szerint április 29-én döntenek arról, melyik öt pályázó jut tovább, 13 órakor az interneten teszik közzé a döntős városok nevét.

Tavaly nagyon dicsérték a pályázatunkat, erre alapoztuk az ideit is, természetesen az új szempontokhoz igazodva dolgoztuk át a korábbi anyagot. Nagyon bízunk a sikerben, ha pedig továbbjutunk, számítunk a fiatalok segítségére a végső győzelem elérésében. Idén lesz a XIV. Európa Jövője Nemzetközi Gyermektalálkozó, ahová már most 24 országból jelentkeztek.

A július 3-tól 10-ig tartó Csiperó pedig kiváló lehetőséget kínál arra, hogy külföldi támogatókat is szerezzünk a pályázat népszerűsítésére.

Kövessen minket a Facebookon is!