Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 12. 22:47 | Szerző/forrás: keol.hu

Rendhagyó történelem- és irodalomóra a Mátyás iskolában

Rendhagyó történelem- és irodalomóra a Mátyás iskolában
Az élményszerű oktatás jegyében valósult meg az a projekt, amelyben a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola ötödikes tanulói vehettek részt az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékező rendezvénysorozatban. (Fotók: Kákóczki Barbara)

A márciusi ünnep jó alkalom volt arra, hogy az ötödikes irodalomtanítás tananyagában szereplő János vitéz hőseit, korát, harcait, viseletét, fegyvereit közelebbről ismerhessék meg az iskola tanulói. A képzeletbeli időutazást az iskola irodalom és történelem szakos tanárainak előkészítő foglalkozásai után Mihócza Zsolt, a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének huszára valamint Nyitrai András a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tüzére segítette, akik korabeli viseletbe öltözve, számos anekdotával elevenítették meg a magyar szabadágért harcoló 19. századi hősöket.

A rendhagyó óra csúcspontjaként a diákok kézbe vehették, sőt kipróbálhatták a korabeli fegyvereket az iskolaudvaron. A projekt zárásaként a gyerekek március 13-án, a Hunyadi téren találkozhatnak Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének huszárcsapatával, akik lovas felvonulással tisztelegnek 1848 hősei előtt.

Kövessen minket a Facebookon is!