Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 15. 21:34 | Szerző/forrás: keol.hu

Esernyők alatt emlékezett Kecskemét az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra

Esernyők alatt emlékezett Kecskemét az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra
A kedd délelőtti kitartó áztató eső sem tartotta távol az ünneplőket Kecskeméten: méltósággal emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a főtéren.

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata által a Kossuth-szobornál rendezett március 15-i ünnepségen „Az ő magyarságuk példa ma nekünk" címmel a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája tanulóinak műsora hangzott el Dánfy Benőné rendezésében. A műsorban közreműködött a Kecskeméti Városi Fúvószenekar. Vezényelt Földi János és Kuna Lajos. Majd ünnepi beszédet mondott dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

„Talpra magyar, hí a haza! Itt az idő, most vagy soha!" - kezdte a beszédét Szeberényi Gyula Tamás. Mint utalt rá, valóban volt néhány olyan pillanat a magyar történelemben, amikor kialakult a „most vagy soha helyzet". Ha valaki felismeri ezt, cselekedni mer és tud, meg tudja változtatni egy nemzet sorsát.

A rendezvény végén civilszervezetek pártok, egyházak, hivatalok és fegyveres testületek mellett koszorút helyeztek el a városvezetés nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Dr. Zombor Gábor és Dr. Salacz László országgyűlési képviselők is.

Kövessen minket a Facebookon is!