Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 16. 21:41 | Szerző/forrás: keol.hu

Állatkínzás miatt rendeztek tüntetést Kecskeméten

Állatkínzás miatt rendeztek tüntetést Kecskeméten
Állatkínzás miatt rendeztek a rendőrségen bejelentett tüntetést állatvédők néhány napja Kecskeméten. Az aktivisták egy telephelyen magára hagyott, beteg kutya halála miatt tüntettek. (Fotók: Gilly Áron)

Az előzmények: a Menhely az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálata február 27-én próbált intézkedni az akkor még élő kutya érdekében. A következő bejegyzést írták erről a honlapjukon:

„A bejelentő elmondása szerint, a címen egy már nem működő telepen egy kutya sír szinte egész nap...

Ismerős volt a terület, már voltunk itt 2015 októberében, egy idős kutyus van itt, akkor az állapota még jó volt. Most látjuk, bent fekszik a helyén, de hiába szólítgatjuk, nem reagál, nem jön ki, nem állt fel, csak fájdalmasan sírdogál. Nem találtunk élő telefonszámot a céghez, amit az interneten találtunk, illetve a tudakozó megadott már egyik sem él..., érdeklődtünk a szomszédoknál is.

Rendőri segítséget kértünk, a bejutáshoz. Sikerült megszereznünk a tulajdonos nevét és mobil számát. Felhívtuk és kértük jöjjön a helyszínre illetve érdeklődtünk a kutya milyen kezeléseket kap. \"Miért kapna kezelést? Én biztosan nem megyek oda...\" volt a válasz.

Elmondtuk neki, hogy szenved a kutyája orvos kell neki sürgősen. Ekkor trágár szavakkal fenyegetőzött és közölte nem jön oda, de mi ott ácsoroghatunk a rendőrökkel nyugodtan ameddig csak akarunk.

Kértük a rendőrségi ügyeletest próbálja meg ő felvenni a gazdával a kapcsolatot. Az ügyeletesnek elmondta 2 hete megnézték állatvédők a kutyát és mindent rendben találtak...(Ez sajnos nem igaz mi 2015 októberében voltunk a kutyusnál, akkor rendben volt, élelem és víz is volt előtte, sovány sem volt.) Az ügyeletes ekkor lezárta az ügyet és visszarendelte a járőröket. Minket pedig megkértek a járőrök, hogy távozzunk a helyszínről.

Sajnos itt lezárult az ügy... a gazda nem jön oda nem mehetünk be...a rendőrök sem tudnak mit tenni. Megítélésünk szerint ez bőségesen kimeríti az állatkínzás fogalmát, Sajnos szombat van, nem tudunk tovább lépni. Következő munkanap feljelentést teszünk állatkínzás miatt és megpróbáljuk elhozni hatósági állatorvossal a kutyust. Addig reménykedni tudunk csak, hogy kitart a kis pártfogoltunk.\"

A kutya néhány nap múlva elpusztult. Ekkor döntött úgy az „Igazságot az Állatoknak Egyesület\", hogy tüntetést szervez Kecskeméten. A Facebookon ezt írták erről:

\"Pár nappal ezelőtt került napvilágra egy újabb állatkínzásos ügy.

A helyszín: Kecskemét, Felsőkomárnok utca. Az áldozat: egy fájdalmaitól hangosan síró kutya...

Szegény beteg öreg kutyán már nem lehetett segíteni, meghalt.

A kutya hosszú napok óta szenvedett magára hagyva, tehetetlenül. Hiába szólítgatták, nem reagált, csak keservesen sírt. A bejelentők rendőri segítséget is kértek a telekre történő bejutáshoz, ám sajnos nem tudtak bejutni. A tulajdonost többször is keresték telefonon, de nem volt hajlandó a kutyán segíteni, és a többszöri kérlelés ellenére is azt hajtogatta, \"én biztosan nem megyek oda.

Tüntetésünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a hatóságok még mindig nem büntetik megfelelően az állatkínzókat.\"


Kövessen minket a Facebookon is!