Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 16. 21:48 | Szerző/forrás: keol.hu

A férfiak sem fogják megbánni, ha megnézik – Danyi Judit az Acélmagnóliákról

A férfiak sem fogják megbánni, ha megnézik – Danyi Judit az Acélmagnóliákról
A nők barátsága nagyon erős tud lenni - mondja Danyi Judit (a fotón balra), aki Clariee-t, a fiatal özvegyet alakítja az Acélmagnóliákban. Robert Harling világsikerű művét március 4-étől láthatja a kecskeméti közönség a Ruszt Stúdió Színházban. (Fotó: Walter Péter)

- Mit szeretsz a legjobban Clariee figurájában? - kérdeztük Danyi Judittól.

- Egyrészt a titokzatosságát. Róla tudunk a legkevesebbet. Figyeli a többieket, hallgatja, ahogy mesélnek magukról, a családjukról, az életükről, s csak sejteni lehet, hogy eközben mi játszódik le benne. Ez a sejtelmesség nagyon érdekes! Színészileg izgalmas lehetőséget jelent. Annyi azért kiderül, hogy Clariee fiatal özvegy, nem rég veszítette el a férjét, aki egyébként a kisváros polgármestere volt. A másik, amit nagyon szeretek ebben a figurában, a Valery-vel való viszonya. A két nő egyfolytában froclizza egymást. Jó humoruk van, ráadásul nagyon szeretik egymást - éppen ez teszi viccessé és szerethetővé a folyamatos piszkálódásukat.

- Hiszel a nők közötti barátságban?

- Abszolút. A nők barátsága nagyon erős tud lenni. Sok barátnőm van: különböző személyiségek, de ez soha nem okozott konfliktust. Szeretjük egymást, és valószínűleg éppen emiatt tudjuk elfogadni, hogy másként gondolkozunk bizonyos dolgokról.

- A nőknek szóló darabok eleve sikerre vannak ítélve?

- Szerintem az Acélmagnóliák nem csak nőknek szól. A férfiak sem fogják megbánni, ha megnézik. Egy sor olyan dolog kerül szóba, ami nőket és férfiakat is érint. Érdemes megnézni nemtől és kortól függetlenül.

Kövessen minket a Facebookon is!