Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 17. 22:11 | Szerző/forrás: keol.hu

Öngyilkos nyáj? Vonat elé mentek a birkák

Öngyilkos nyáj? Vonat elé mentek a birkák
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat egy juhásszal szemben, aki a rábízott birkanyájat felügyelet nélkül hagyta, majd a vonat elé kóborló birkákat a menetrend szerinti vonat elütötte.

A 39 éves kiskunfélegyházi férfi 2015. december 19-én délelőtt 10 óra körül Petőfiszállás lakott területén kívül, egy gyepes területen legeltette a rábízott birkákat. A birkák legeltetése során a juhász a legelőről eltávozott, a birkák felügyelet nélkül maradva elkóboroltak és a Szeged-Kiskunfélegyháza közötti vasútvonalon a sínekre mentek.

A Szeged-Kiskunfélegyháza vasútvonalon közlekedő intercity vonatszerelvény a pályatestre tévedt birkákat elütötte, majd megállás nélkül továbbközlekedett Kiskunfélegyháza állomásra. Az ütközés következtében a vonaton utazók nem sérültek meg.

A juhász gondatlan magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

Az ügyészség a gondatlan juhászt közlekedés biztonsága elleni vétséggel vádolja. A korábban többször büntetett vádlott szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!