Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 17. 22:23 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemét polgármestere köszöntötte a IX. Országos Kéménykonferencia résztvevőit

Kecskemét polgármestere köszöntötte a IX. Országos Kéménykonferencia résztvevőit
Megkezdődött a kétnapos „kéménykonferencia\" a Három Gúnár Rendezvényházban csütörtökön reggel. A IX. Országos Kéménykonferencia szakmai támogatója a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A résztvevőket pedig a városvezetés nevében Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya köszöntötte.

A konferencia nyitányaként alkalmi kiállítás nyílt a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum anyagaiból, bemutatva a kéményseprő szakmát. A megnyitót követően pedig átadták a Meszléry-díjakat. Ezt az elismerést kétévente két szakember kaphatja meg: azok, akik kiemelkedő munkát végeznek az égéstermék elvezetés, a tüzelőberendezések tervezése, kivitelezése, a szolgáltatás, illetve az oktatás terén. 

Szemereyné Pataki Klaudia a megnyitón hangsúlyozta: megtiszteltetés a város számára, hogy a rangos szakmai konferencia szervezői már kilencedik alkalommal választották helyszínként Kecskemétet. „Köszönöm, hogy ezzel is öregbítik Kecskemét jó hírét\" - mondta a polgármester asszony.

A kétnapos konferencia témakörei átfogják az égéstermék-elvezetés aktuális kérdéseit, a jogszabályalkotók képviselőinek tájékoztatásától kezdve az európai előírásoknak megfelelő tüzelőszerkezetek elhelyezésén és égéstermék-elvezetésén át olyan biztonsági kérdésekig, mint a tűz elleni védelem, a CO-mérgezésekkel kapcsolatos tapasztalatok, a kéménytüzek kiváltó okai. A résztvevők tájékoztatást kapnak a szilárd- és gáztüzelésű berendezések fejlesztésével kapcsolatos új energiahatékonysági és környezetvédelmi előírásokról, valamint a készülékek üzembe-helyezési és szervizelési kérdéseiről, a korszerű égéstermék-elvezető berendezések kialakításáról és vizsgálatáról.

Kövessen minket a Facebookon is!