Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 18. 19:52 | Szerző/forrás: police.hu

Fegyverrel, csuklyában raboltak - videóval

Fegyverrel, csuklyában raboltak - videóval
A Bács-Kiskun megyei rendőrök két héten belül beazonosították és elfogták a fegyveres rablás gyanúsítottjait.

 

 

 

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó videó: 

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. március 4-én 18 óra körüli időben két Magyarországon élő külföldi állampolgár előzetes megbeszélést követően tehergépkocsik megvásárlása céljából Kiskunmajsa-Tajó határában találkozott az ismeretlen eladóval. A férfi gépjárművel egy erdőbe csalta őket, ahol az autóban ülő sértetteket több csuklyás személy megtámadta. Az elkövetők egy fegyverrel vagy annak utánzatával, illetve egy bozótvágó késsel fenyegetve az értékeik átadását követelték tőlük és a kezeiket megkötözték.

Az ismeretlen csoport tagjai - külföldi és magyar címletekben - közel kétmillió forint készpénzt, mobiltelefont, tabletet, válltáskát és a sértettek használatában lévő személygépkocsi indítókulcsát elvették, majd ismeretlen helyre távoztak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azonnal megkezdte az ismeretlen tettesek felkutatását. A nyomozás során beszerzett információk alapján beazonosították a feltételezett elkövetőket és akciót szerveztek a csoport elfogására.

Mivel felmerült a gyanú, hogy a gyanúsítottak közül többen lőfegyverrel rendelkezhetnek, ezért a nyomozók az elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték.

Az összehangolt munka eredményeként 2016. március 17-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya Táborfalván és Dabason két gyanúsítottat, a Terrorelhárítási Központ munkatársai Hajóson három férfit fogtak el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a három hajósi és a két táborfalvai lakost. Az öt férfit őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Kövessen minket a Facebookon is!