Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 18. 20:05

Egy könyvben a magyar rock hőskorának legnagyobb alakjai

Képgaléria
Egy könyvben a magyar rock hőskorának legnagyobb alakjai
Rengeteg sztorival és soha nem látott fotóval teletűzdelt hiánypótló könyv jelent meg a magyar rock hőskoráról „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” címmel, a Publio kiadó gondozásában. A szerző Kovacsics „Öcsi” András zenész, aki 1962 és 1986 között összesen négy zenekarban játszott, az Omegának pedig alapítója és vezetője is volt.

Kóbor János, Horváth Charlie, Kovács Kati, Végvári Ádám – talán a legnagyobb nevek azok közül, akikkel Kovacsics András negyedszázados pályafutása során együtt zenélt.

A kiváló gitáros az Omegában kezdte pályafutását, melynek alapító tagja is volt. Ezt követően Horváth Charlie-val játszott együtt az Olympiában, majd a Syconorban Végvári Ádám, az Universalban pedig Kovács Kati zenésztársa volt.

A magyar „hippi korszaktól” a nyolcvanas évek közepéig

A most megjelent könyv gyakorlatilag rocktörténeti lexikonnak is tekinthető, hiszen rengeteg személyes történet és több mint 300 egyedülálló fotó segítségével mutatja be a hazai rockzene hőskorát a kezdeteket jelentő hatvanas évektől egésze a nyolcvanas évek közepéig.

„Egy nagyon izgalmas korban kezdtem el zenei pályafutásomat, egy olyan időszakban, amikor a nyugati világon és főleg Amerikán végigsöpört a hippi korszak és az ehhez kapcsolódó zenei forradalom. Ez a hullám Magyarországot is elérte, így született meg az egyik első hazai beat zenekarként 1962-ben az Omega. A most megjelent könyvben négy zenekarban eltöltött összesen huszonötéves pályafutásomat foglalom össze, számos eddig még nem publikált személyes történeten keresztül” - hívta fel a figyelmet a szerző, Kovacsics „Öcsi” András.

„Az Omega kezdeteit illetően Öcsi a leghitelesebb forrás, az első öt évben ő volt a zenekar vezető, és erről az időszakról az ő emlékei a legélénkebbek. Nagyon értékes anyagot hozott össze, ami nem a csak a mi de az egész akkori  zenei szcéna története szempontjából is hiánypótló” – fogalmazott Kóbor János, az Omega frontembere, egykori zenésztárs.

A könyvkiadás forradalma zajlik

Az „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” című könyv a Publio gondozásában jelent meg, ami hazánk első és legnagyobb szerzői kiadója. Ez a világszerte egyre nagyobb teret hódító műfaj, Magyarországon is egy népszerűbb, hiszen nagy szabadságot ad a szerzőknek, akik üzletileg is jobban járnak, mint a hagyományos kiadók esetében.

„Egyre több író fordul a szerzői kiadás felé világszerte és Magyarországon is, csak az Egyesült Államokban tavaly több mint 200 ezer könyv jelent meg ezzel a módszerrel, köztük számos sikerkönyv. A szerzői kiadás segítségével bárki, egyszerűen kiadhatja saját könyvét. Nagyon örülünk, hogy Kovacsics András is minket választott könyve kiadásához, úgy gondolom ez a hiánypótló kiadvány nagy sikernek fog örvendeni a magyar rock- és zenerajongók körében” – tette hozzá Alcser Norbert, a Publio kiadó vezetője.

Az „OMEGA-UNIVERSAL, zenekartól az együttesig” című könyv megvásárolható A Publio kiadó elektronikus könyváruházában: http://publioboox.com/hu_HU/omega-universal-zenakartol-az-egyuttesig

Kövessen minket a Facebookon is!