Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 21. 23:12 | Szerző/forrás: keol.hu

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába látogatott India nagykövete

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába látogatott India nagykövete
Az indiai-magyar gazdasági kapcsolatok építése, új befektetések ösztönzése volt a célja annak az üzleti találkozónak, amelyen részt vett Mr. Rahul Chhabra, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete és dr. Amar Sinha az Indiai Magyar Üzleti Szövetség elnöke is a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. (Fotók: keol.hu/Pap Anikó)

Az indiai vendégek a Make in India kampány keretében érkeztek Kecskemétre. Látogatásuk célja egyrészt az volt, hogy bemutassák a magyarországi vállalkozások számára az indiai üzleti lehetőségeket, másrészt szerettek volna találkozni a megyében található indiai érdekeltségű és/vagy indiai kapcsolatokkal rendelkező vállalkozásokkal, a beszállítói kapcsolatok iránt érdeklődő cégekkel. Sikertörténetek bemutatásával kívánták felkelteni a kecskeméti és a környékbeli vállalkozások érdeklődését India iránt.

Mr. Rahul Chhabra második alkalommal jár Kecskeméten, az SMR Hungary gyár alapításán is ő képviselte Indiát. - Az indiai üzletemberek kedvező tapasztalatokkal utaztak haza Kecskemétről - nyilatkozta a Hiros.hu-nak a nagykövet.  - Pozitív élményeket szereztek a város vezetéséről, szimpatikus volt számukra, milyen gyorsan és rugalmasan intézték a gyár építéséhez szükséges dokumentációt, ezért nagy lehetőséget látok a két ország gazdasági kapcsolatainak bővítésében. Annak ellenére, hogy ez a mai esemény azért jött létre, hogy a magyar vállalatokat indiai befektetésre ösztönözze, India is fontos beruházásokat valósít meg itt. Két billió dollárnyi üzleti befektetése van már Indiának Magyarországon, ami tízezer munkahely teremtését jelenti - hangsúlyozta Mr. Rahul Chhabra.

- Nagyon örülök annak, hogy felkeltettük az indiai cégek érdeklődését, ez a figyelem nyilvánvalóan összefügg hazánk újraiparosítási stratégiájával - mondta Gaál József, a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere. - A kormánynak ezt a célkitűzését kamaránk maximálisan támogatja. Én személy szerint is úgy gondolom, hogy az ipar innovációval és kutatás-fejlesztéssel összekötve jó kiugrási lehetőség lehet hazánk számára.

Nagyon komoly lehetőségeket látok megyénk indiai kapcsolataiban, már csak azért is mert India óriási, föderatív állam, 1,2-1,3 milliárd lakossal komoly piac lehet a cégek számára, emellett turisztikai vonzereje is jelentős ennek a rendkívül izgalmas és sokszínű országnak. Sokan nem tudják, hogy az indiai ipar egyre jelentősebb. Mára gyakorlatilag informatikai, kommunikáció- technikai központja lett a világnak.

A megyei vállalkozások India iránti érdeklődését jelzi, hogy erre a találkozóra  közel ötven cég regisztrált. Kamaránk minden segítséget megad ahhoz, hogy a jövőben új üzleti kapcsolatok épüljenek ki. Ehhez nagy szükség van az előkészítésre, a minél szélesebb körű információszerzésre, ugyanis teljesen más kulturális hagyományokkal rendelkezik a két ország. Ebben a kereskedelmi és iparkamara sok segítséget tud nyújtani, részben személyes konzultáció révén, illetve a honlapunkon elérhető általános és specifikus információkkal.

Kövessen minket a Facebookon is!