Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 29. 21:29 | Szerző/forrás: keol.hu

Vodkásüveggel gyilkolt a bajai nő

Vodkásüveggel gyilkolt a bajai nő
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy 39 éves bajai nő ellen, aki 2015. szeptember 4-én Baján egy vodkásüveggel többször fejbe ütötte, majd a széttört üveg egy darabjával elvágta élettársa nyakát, aki a helyszínen meghalt.

Az emberöléssel vádolt nő 2014 óta állt élettársi kapcsolatban a sértettel, ettől kezdve a vádlott bajai családi házában éltek. Viszonyuk azonban fokozatosan megromlott, mert a férfi nem akart dolgozni és alkoholista lett, emiatt gyakoriak lettek köztük a veszekedések. A vádlott többször kérte a férfit, hogy költözzön el tőle, de a sértett erre nem volt hajlandó.

A férfi gyógyítása és elköltözésének kikényszerítése végett a vádlott 2015 szeptemberének első napjaiban már a körzeti orvost és a hatóságokat is megkereste. A férfit az orvos előjegyzésbe is vette, a vádlottnak pedig ingyenes jogi segítséget ajánlottak a férfi kiköltöztetéséhez. A vádlott azonban azonnali megoldást akart, ezért elhatározta, hogy álmában megöli, leszúrja élettársát.

A vádlott 2015. szeptember 4-én délelőtt eltervezte, hogy a nála jóval erősebb férfit leitatja és leüti. Ezért vett egy üveg 0,7 literes vodkát, majd hazatérve békülést színlelt. Megkérte élettársát, hogy a ház udvarán üljenek le inni. Ennek során a vádlott a sértettel megitatott mintegy 6 dl alkoholt, melytől a férfi leittasodott és ülve elaludt. A vádlott felvett egy kisméretű téglát és hátulról kétszer fejbe ütötte a férfit. Mivel a sértett az ütésektől nem halt meg, a vádlott a konyhából kihozta a kb. 1 dl alkoholt tartalmazó vodkás üveget és azzal kétszer- háromszor közepes erővel fejbe vágta a férfit. Miután az üveg széttörött, a nő a kezében lévő üvegdarabbal a sértett mögött állva közepest meghaladó erővel átmetszette a sértett nyakának a jobb oldalát. A sértett nyaka erősen vérezni kezdett, de a törött üvegnyakkal átvágta a sértett nyakának bal oldalát is, majd a haldokló férfit székestől feldöntötte, hogy kitöltse a dühét.

A bántalmazás miatt a sértett a helyszínen meghalt, majd a vádlott - anélkül, hogy lecserélte volna véres ruháit - feladta magát a rendőrségen. A sértett halálát a fejverőér és a külső vénák sérülései miatti elvérzés okozta, életét az azonnali orvosi ellátás sem menthette volna meg.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!