Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. március 30. 22:08 | Szerző/forrás: keol.hu

Véget ért a 7. SZÍN-TÁR!

Véget ért a 7. SZÍN-TÁR!
A kaposváriak heroikus napjával ért véget a kecskeméti SZÍN-TÁR. A harmadéves színészosztály - ismertebb nevén, az Uray-osztály - a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer egymás után adta elő intenzív fizikai és érzelmi jelenlétet igénylő Rómeó és Júlia előadását, majd ugyanők fergeteges záró koncertet adtak 14 tagú zenekarukkal. Ezek után nem okozott meglepetést, hogy a Magyar Művészeti Akadémia díját idén a Kaposvári Egyetem Művészeti karának harmadévesei vehették át Cseke Pétertől.

Véget ért a 7. SZÍN-TÁR! Március végén öt napon keresztül Kecskeméten mutatták be legjobb produkcióikat a hazai és határon túli színművészeti egyetemek hallgatói. A budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és újvidéki színésztanoncok mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmes hallgatóinak vizsgafilmjei is láthatók voltak a fesztiválon, amely a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kiemelt programja volt. 

Bátor, szókimondó és mai problémákat tárgyaló darabok, a mindennapi túlélésért folytatott küzdelmet megrázóan megjelenítő történetek, kincskeresés Shakespeare Rómeó és Júliája apropóján - három országból öt produkciót mutattak be a növendékek az öt napos rendezvényen, zsúfolásig telt nézőterek előtt.   

Az előadásokat követő szakmai beszélgetéseken kritikusok, rendezők és a Kis kritikus képzés résztvevői értékelték a látottakat. A felkészülés, az előadások és szakmai beszélgetések közötti rövid szünetekben a hallgatók bepillanthattak a Figaró házassága próbáiba, amelyet Keszég László állít színpadra a kecskeméti Katona József Színházban, és Katonka Zoltán, a Kecskemét City Balett tagjának vezetésével mozgáspróbán vehettek részt.

A Színművészeti Egyetemek Találkozójának támogatói: NKA, Magyar Művészeti Akadémia, Kecskeméti Tavaszi Fesztivál.

Kövessen minket a Facebookon is!