Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 1. 22:17 | Szerző/forrás: keol.hu

Országos Mozgó Diák prezentációkészítő verseny a Lánchíd Utcai Sport Iskolában

Országos Mozgó Diák prezentációkészítő verseny a Lánchíd Utcai Sport Iskolában
A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában IV. alkalommal került megrendezésre 2016. március 30-án az országos prezentációkészítő verseny. A kétfordulós verseny döntőjébe való bejutás feltétele a résztvevő iskoláknak egy környezettudatos tevékenységét bemutató diasorozat elkészítése volt, mely felkerült a Mozgó Diák facebook oldalra. A legtöbb szavazatot és a zsűri által adott legtöbb pontot gyűjtő első 15 iskola méretette meg magát a döntőben.

A zsűri tagjai voltak: Bognár Boglárka pszichológus, Tordai László informatikatanár, közgazdász, Pölös János általános iskolai igazgató, mestertanár, magyar nyelv és irodalom -, mozgókép és médiakultúra -, drámapedagógia szakos tanár. A műsorvezető, Tóth József a Katedra Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, és Papp Attila, informatikatanár, mestertanár, Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesületének tagja volt.

Megadott témákból - melyek minden esetben a környezettudatos életvitelről szóltak - prezentációt kellet készíteni és azt már élőben elő is kellett adnia a versenyzőknek. A versenyt izgalmassá tette, hogy mindössze 3 x 45 perc felkészülési idő állt a csapatok rendelkezésére. Külön öröm volt, hogy a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskoláért Alapítvány illetve a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács mellé szponzorként csatlakozott az Informatika -Számítástechnika Tanárok Egyesülete is. A tartalmasan eltöltött nap után a zsűri meghozta döntését.

I. helyezett: Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, Balatonfüred

II. helyezett: Kecskeméti Református Általános Iskola, Kecskemét

III. helyezett: Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Kecskemét

Az Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete által felajánlott „PowerPoint mestere\" különdíjat a Kecskeméti Református Általános Iskola csapata kapta.

Az ünnepélyes díjátadást megtisztelte Kecskemét megyei Jogú Város képviseletében Engert Jakabné Esélyteremtési Bizottság Elnöke, Önkormányzati Képviselő, aki köszöntötte Balatonfüred, Debrecen, Szolnok, Salgótarján, Dunaegyháza és Kecskemét városokból érkezett tanulókat és felkészítő tanáraikat. A díjakat a képviselő asszony, Bogasov István Tanácsnok, Önkormányzati Képviselő valamint Lovrity Sándorné intézményvezető asszony adták át.

Kövessen minket a Facebookon is!