Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 5. 21:22 | Szerző/forrás: keol.hu

Német testvériskola diákjai érkeznek a Piarista Iskolába

Német testvériskola diákjai érkeznek a Piarista Iskolába
Idén is folytatódik a kecskeméti Piarista Iskolában a nagy hagyományokkal, 21 éves múlttal rendelkező diákcsere-akció, amelynek során a rheinbachi testvériskolából német vendégek érkeznek majd Kecskemétre. (A fotó a tavalyi igazgatói-fogadáson készült).

A német diákcsoportot április 7-én, csütörtök reggel fogadja majd Nagy Attila SchP, a Piarista Gimnázium igazgatója a Piarista Gimnázium dísztermében.

HÁTTÉR:

A Kecskemétre érkező rheinbachi diákokat ezúttal is helyi családok látják majd vendégül. Ez azért is fontos, mert a német fiatalok így sokkal jobban megismerhetik Kecskemétet és magyar kultúrát, mintha csak turistaként tartózkodnának hazánkban.

Amellett azonban, hogy betekintést nyernek a magyar családok életébe, megmutatják nekik a hírös város nevezetességeit, ellátogatnak velük Budapestre, és részt vehetnek hamisítatlan, magyaros programokon is. A délelőttök általában az iskolában telnek, elsősorban angol, illetve német órákra mennek be a diákok, és maguk is tartanak előadásokat az anyanyelvükön.

Kövessen minket a Facebookon is!