Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 6. 21:54 | Szerző/forrás: keol.hu

Baseball ütővel és botokkal alakították át a lakást a kecskeméti házban

Baseball ütővel és botokkal alakították át a lakást a kecskeméti házban
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 44 éves kecskeméti férfi és 26 éves fia ellen, akik 2014. november 29-én reggel baseball ütővel és botokkal felfegyverkezve betörtek egy ismerősük kecskeméti házába, ott szétverték a berendezést, valamint az apa a házban tartózkodó egyik férfit bántalmazta.

Az apa és fia, valamint ismeretlenül maradt harmadik bűntársuk ismerték az ügy egyik sértettjét, egy kecskeméti nőt. A három férfi 2014. november 29-én, reggel 6 óra körüli időben baseball ütővel és botokkal felfegyverkezve egy korábbi személyes konfliktus miatt megjelentek a sértett házánál. A bejárati ajtót berúgták és annak ablaküvegét az ütővel és a botokkal betörték. A házba behatolva az ott lévő használati tárgyakat, mikrohullámú sütőt, tűzhelyet, hűtőszekrényt, konyhaszekrényt a botokkal és az ütővel szétverték. Nem kímélték azonban a televíziót, a tévéállványt, a franciaágyat és a szekrénysort sem.

A felfegyverkezett, agresszív támadóktól a sértett nő, a húga és két kiskorú gyermeke nagyon megijedtek és félelmükben egy szekrényben bújtak el. A házban tartózkodott egy férfi is, aki a vádlottakat számon kérte, hogy miért kell ilyet csinálni. Erre az apa a nála lévő baseball ütővel egyszer rávágott a férfi kezére, majd a vádlottak és ismeretlen társuk kiszaladtak a házból.

A vádlottak a szándékos rongálással közel 110 ezer forint kárt okoztak a sértett nőnek, aki kérte a megbüntetésüket magánlaksértés miatt is. A bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de az ütés következtében súlyosabb sérülés, alkarcsonttörés is kialakulhatott volna.

A szabadlábon védekező vádlottakat az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével és rongálás vétségével vádolja. Az apának ezen kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is felelnie kell. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!